Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Έρευνα: Αυτά είναι τα 4 στοιχεία του χαρακτήρα που οδηγούν στην ευτυχία

Σίγουρα οι έρευνες που έχουν γίνει για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής είναι πολλές. Όμως τελευταίες έρευνες έρχονται να δείξουν ότι τέσσερα πολύ απλά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας μπορούν να οδηγήσουν στην ευτυχία.

Αν δεν τα έχετε ήδη...
, μη στεναχωριέστε, καθώς ποτέ δεν είναι αργά! Είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος αλλάζει αρκεί να υπάρχει θέληση!

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα χαρακτηριστικά που συνιστούν οι ειδικοί;

1. Ενθουσιασμός

Οι ενθουσιώδεις άνθρωποι τείνουν να είναι πιο διασκεδαστικοί, φιλικοί, κοινωνικοί και συναισθηματικά πιο εκφραστικοί, χαρακτηριστικά που τους οδηγούν σε μια ευτυχισμένη ζωή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ενθουσιασμός, γενικότερα, οδηγεί σε περισσότερη ικανοποίηση από τη ζωή, σε θετικά συναισθήματα, σε προσωπική ανάπτυξη, σε θετικές σκέψεις και σε περισσότερα επιτεύγματα.

2. Εργατικότητα

«Οι άνθρωποι που είναι εργατικοί συνηθίζουν να είναι περισσότερο προσανατολισμένοι σχετικά με τους στόχους τους, καθώς επίσης τείνουν να έχουν περισσότερη αυτοπειθαρχία, να είναι πιο αποτελεσματικοί, πιο συγκεκριμένοι, πιο ειδικοί και πιο ικανοί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής και συγγραφέας, Scott Barry Kaufman και προσθέτει ότι η εργατικότητα σχετίζεται άμεσα με το πάθος και την επιμονή που χρειάζονται για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων στόχων.

Έτσι, όσοι από εμάς είναι καλοί στο προγραμματισμό και στο μελλοντικό σχεδιασμό και εργάζονται σκληρά, παραμένοντας επικεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην αποστολή που έχουν είναι πιο πιθανό να έχουν και μεγαλύτερη ευημερία στη ζωή τους.

3. Συμπόνια

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο συμπονετικοί είμαστε μεταξύ μας τόσο πιο ευτυχισμένοι τείνουμε να είμαστε και στη ζωή μας, καθώς φροντίζοντας για την ευημερία των άλλων, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσουμε και την ποιότητα της δικής μας ζωής.

4. Πνευματική περιέργεια – αναζήτηση

Αν σας αρέσει να σκέφτεστε σοβαρά για πολύπλοκα θέματα ή να μιλάτε για φιλοσοφικά θέματα, ή να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες τότε είστε πνευματικά περίεργοι.

Μια υψηλή πνευματική περιέργεια οδηγεί στην αυτονομία, στην προσωπική ανάπτυξη, και στην αυτο-αποδοχή, γεγονός που συμβάλει σε μία ποιοτικότερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.