Αποκάλυψη: 385 δις κονδύλια προς την Ελλάδα από την ΕΕ, από το ’81-2009, έγιναν, πολιτικά τζάκια, επιχειρηματικοί & εκδοτικοί όμιλοι, και κομματικοί στρατοί !!!

(“Μας μιλάτε εσείς κ Τσίπρα για διαπλοκή; Εγω θα σας πω για τη διαπλοκή κ Τσίπρα. Εγω θα σας πω…”! Και μπορεί πολλοί να γέλασαν, ακόμα και να κάγχασαν, με τη συνηθισμένη πια “γκάφα” του Κήρυκα των Δανείων, τη ρηχότητα της πολιτικής του σκέψης και την ελαφρότητα του πολιτικού του “βάρους”, αλλά …
Αλλά ίσως και να μην είναι έτσι! Ίσως ο τελευταίος γόνος ενός εκ των 3 πολιτικών δυναστειών που διαφεντεύουν τον τόπο από τη Μεταπολίτευση, αλλά και πιο πριν ( περισσότερα από 60 χρόνια συνολικά με μικρά διαστήματα διακοπής ), να είναι όντως ο … πλέον κατάλληλος να μιλήσει για διαπλοκή. Ή, διαφορετικά για το “πως έγιναν αέρας κοπανιστός”  και φόρτωσαν και με άλλα 320 δις χρέος, τον τόπο! … 385 δις ευρώ, από το 1981 έως το 2009 !!! )
Με 385 δις ευρώ χρηματοδοτήθηκε η Ελλάδα από την ΕΕ και για το διάστημα 1981-2009! Φυσικά, τα δάνεια είναι άλλη ιστορία. Με αυτό λοιπόν το καθαρό, πεντακάθαρο ποσόν η Ελλάδα όχι απλώς θα μπορούσε να έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως , όχι απλώς να είχαν εξασφαλιστεί και τα δισέγγονά μας αλλά να είμαστε πρότυπο χώρας. Το ακριβές της υπόθεσης διαπιστώνεται από τις ετήσιες εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης για το διάστημα αυτό … ας μην σας πω τα δικαιολογητικά που παρουσίαζε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες ως οικονομική απόδοση.
Αν πάρουμε όλα, μα όλα τα δημόσια έργα που έγιναν στο διάστημα αυτό, δεν φτάνουν αυτό το αστρονομικό ποσόν με τίποτα. ( Και τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, θα πρόσθετα, που αντιστοιχούν σε σιτοβολώνες του μεγέθους της … Ουκρανίας, σε έκταση )
Ας μας απαντήσουν λοιπόν όσοι κυβέρνησαν αυτό το διάστημα που πήγαν αυτά τα χρήματα; Διότι το “μυρμήγκι” των Βρυξελλών που μου έδωσε τα στοιχεία σηκώνει τα χέρια ψηλά…