Έτσι περνάει τη μέρα του ο Τραμπ! Twitter, καλωδιακή και σχέδια για να αλλάξει την Αμερική!

Μπορεί να άφησε τον Πύργο Τραμπ για τον Λευκό Οίκο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως άλλαξε και τις αγαπημένες του συνήθειες. Σε ώρες που ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα είχε ακόμα ξυπνήσει, ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνεται στη μάχη του Twitter, ενημερώνοντας 22 εκατ. followers του.

Κάθε μέρα ξεκινά να κάνει αναρτήσεις από τις 6.04 το πρωί!...
Πριν από τη συνάντησή του με τον Τερέζα Μέι στο Οβάλ Γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να τουιτάρει από το πρωί. Αν και δεν είναι σαφές τι ώρα πηγαίνει για ύπνο, φαίνεται πως οι παλιές συνήθειες δεν αλλάζουν τόσο εύκολα.
"Δεν κοιμάται περισσότερες από 4 ώρες" έγραψε ο βιογράφος του. "Έχει πει πολλές φορές ότι δεν κοιμάται ποτέ και πως οι άνθρωποι που κοιμούνται είναι τεμπέληδες". Ο Μπαράκ Ομπάμα σηκωνόταν γύρω στις 7 το πρωί, έβλεπε τις κόρες του να φεύγουν για το σχολείο και έκανε γυμναστική για μια ώρα πριν πάει στο Οβάλ Γραφείο γύρω στις 8.30 το πρωί.
Περνούσε μια ώρα για να διαβάσει το briefing εθνικής ασφάλειας και 4 με 5 εφημερίδες, ενώ δεν παρακολουθούσε καλωδιακά δίκτυα ειδήσεων γιατί του έμοιαζαν με WWF πάλη όπως είχε το 2009 στο NBC News. Ο Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη πλευρά, που έχει μακρά ιστορία με την επαγγελματική πάλη, δεν χορταίνει τα "σόου".
Σηκώνεται πριν τις 6 και παρακολουθεί καλωδιακή τηλεόραση. Αργότερα πηγαίνει στην τραπεζαρία στη δυτική πτέρυγα. Αγαπημένα του είναι τα Fox News και MSNBC και συγκεκριμένα το Morning Joe με τους Joe Scarborough και Mika Brzezinski, με τους οποίους μάλιστα μιλάει συχνά.
Ο νέος πρόεδρος φέρεται επίσης να διαβάζει New York Times, New York Post και Washington Post πριν από το πρώτο του meeting στις 9 το πρωί. Την Τρίτη, για παράδειγμα, ο Τραμπ ξεκίνησε με συνεδρία στην αίθουσα Roosevelt με τους ηγέτες των αυτοκινητοβιομηχανιών General Motors, Ford και Fiat Chrysler. Στις 10 το πρωί εκείνης της μέρας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του επιτελείου του Reince Priebus που μαζί με τον επικεφαλής στρατηγικής Steve Bannon και τον γαμπρό του Jared Kushner πιστεύεται ότι περνά περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλο.

Στις 11 το πρωί υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τους αγωγούς Keystone XL και Dakota Access. Σύμφωνα με τους New York Times ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πέρασε χρόνο για να διαλέξει από τις συλλογές του Λευκού Οίκου ποιο πορτρέτο του πρώην προέδρου Andrew Jackson θέλει να κρεμάσει στο Οβάλ Γραφείο. Οι βοηθοί του τον συγκρίνουν με τον Jackson που έχει μείνει στην ιστορία για την αναγκαστική απομάκρυνση ιθαγενών Αμερικανών που είναι γνωστή ως το "Μονοπάτι των Δακρύων".
Στη 1 μίλησε τηλεφωνικά με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi και το απόγευμα είχε συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA Mike Pompeo και τον Mitch McConnell. Οι συναντήσεις έγιναν στο Οβάλ Γραφείο όπου στον Τραμπ αρέσει να εργάζεται όλη μέρα αν και δεν έχει την πολυτέλεια 3 τηλεοράσεων που κάποτε απολάμβανε ο Lyndon Johnson. Εκείνο το βράδυ φαίνεται πως παρακολούθησε την εκπομπή του Bill O'Reilly για το Fox News στην οποία πραγματευόταν τη ραγδαία αύξηση εγκληματικότητας στο Σικάγο.

Στις 21:25, παραθέτοντας τα ίδια στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπομπή, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter πως αν το Σικάγο δεν βελτιώσει την κατάσταση, θα στείλει Ομοσπονδιακούς. Ο Ομπάμα θα πήγαινε συνήθως στην κατοικία για δείπνο γύρω στις 18:30 με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Μάλια και Σάσα. Θα έμενε στον δεύτερο όροφο και θα συνέχιζε να δουλεύει για αρκετές ώρες.
"Δουλεύει τις ομιλίες του. Διαβάζει ενημερωτικά έγγραφα που του αφήνουν και 10 γράμματα Αμερικανών που επιλέγονται από το προσωπικό του... Ο πρόεδρος επίσης παρακολουθεί το αθλητικό κανάλι ESPN, διαβάζει μυθιστορήματα ή παίζει με φίλους "Words" (παρόμοιο με το Scrable) στο iPad του", σημείωνε πέρυσι δημοσίευμα των New York Times. Περιέγραφε τον εαυτό του νυχτερινό τύπο και συχνά δούλευε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα γράφοντας και ξαναγράφοντας ομιλίες του.
Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Κυριακής με τον 10χρονο γιο τους Μπάρον που πηγαίνει εκεί σχολείο.
Ο Τραμπ πάντως έχει μία συγκεκριμένη γραμμή με... τον έξω κόσμο. "Αυτά είναι τα πιο όμορφα κινητά που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου," είπε στην εφημερίδα New York Times. "Πρόκειται για το πιο ασφαλές σύστημα στον κόσμο. Οι λέξεις απλώς εκρήγνυνται στον αέρα”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί με μία εμφάνιση του στην τηλεόραση να φέρει τα πάνω κάτω ενώ και ο ίδιος αγαπάει πολύ την τηλεόραση. Την Πέμπτη (26.01.2017) 14 λεπτά αφότου μίλησε στο Fox News για την Chelsea Manning έκανε ένα tweet χαρακτηρίζοντας την “αχάριστη προδότρια”. Μόλις, ρωτήθηκε που στρέφεται για καθοδήγηση σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ο ίδιος απάντησε: “Λοιπόν, παρακολουθώ τα τηλεοπτικά shows”.
Και αυτή είναι η αλήθεια. “Δεν είναι ένας αναγνώστης, όπως γνωρίζουμε”, είπε ο Μπλερ, ο βιογράφος του. "Δεν περνάει το χρόνο του σε ενδοσκόπηση ή συνάντηση συμβούλων, ούτε διαβάζει βιβλία. Είναι εκεί μπροστά από μια μεγάλη τηλεόραση και με ένα κινητό τηλέφωνο tweetαρει ".
Ο βιογράφος του αναφέρει ότι πριν γίνει μόδα το Twitter o Τραμπ ήταν όλη την ώρα στο τηλέφωνο και μιλούσε με τους δημοσιογράφους. Κάτι το οποίο δεν σταματάει ούτε καν το βράδυ. Μπορεί να είναι μέσα στη λιμουζίνα του με κόσμο και να σερφάρει σε sites.
Και μπορεί να μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, ωστόσο, ο βιογράφος του δηλώνει σίγουρος ότι θα αλλάξει πολλά στη διακόσμηση του Προεδρικού Μεγάρου. Επίχρυσα έπιπλα, μάρμαρα και συντριβάνια θα “τοποθετηθούν” στον Λευκό Οίκο.
Πηγή: The Guardian