Η νέα δικογραφία του Noor 1: Μάρτυρας εμπλέκει πρόεδρο ΠΑΕ σε ξέπλυμα και λαθρεμπόριο!

Απόρρητη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκει πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ στη νέα δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση του Noor 1, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η εισαγγελία Πειραιά ερευνά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπόριο καυσίμων, αναζητώντας «νέους άγνωστους δράστες»....
Μάλιστα, φέρεται να συνδέει τη νέα δικαστική έρευνα με τη χρηματοδότηση του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης του Noor 1.

Στην ένορκη κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει συναντήσεις του προέδρου μεγάλης ΠΑΕ στο Ντουμπάι, το καλοκαίρι του 2013, με σκοπό το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μάλιστα φέρεται να κατονομάζει δύο έμπιστα στελέχη των επιχειρήσεών του που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να πωλούν μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου σε άτομο που καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση για την υπόθεση του Noor 1.

O μάρτυρας θεμελιώνει την απόρρητη κατάθεσή του με τραπεζικά έγγραφα και e-mails.

Παράλληλα περιγράφει και δύο δικές του συναντήσεις με τον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ στην Ελλάδα. Οι συναντήσεις έγιναν στο σκάφος και στην οικία του προέδρου, ο οποίος του ζήτησε να συνεργαστούν στη μεταφορά καυσίμων. Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε.

Στην ένορκη μαρτυρική κατάθεση περιγράφονται λεπτομερώς οι στενές σχέσεις του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ με δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως για το «ναρκοπλοίο».

Μάλιστα ο πρόεδρος -όπως διατείνεται ο μάρτυρας- είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Noor 1 από την αρχή και μέχρι την αποκάλυψη του φορτίου.

Το ένα από τα δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν φέρεται να επισκέφθηκε τον πρόεδρο τρεις ή τέσσερις φορές στα γραφεία της εταιρείας του από τα τέλη του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο μάρτυρας καταθέτει ότι στενός συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ παραδέχτηκε στον ίδιο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: «Τα χρήματα που προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων τα περνάμε αδήλωτα στην Ελλάδα σε αποσκευές μέσω έμπιστου αστυνομικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε: «Ο πρόεδρος θέλει μαύρα τα λεφτά και η κάθε βαλίτσα έχει από 300.000 έως 1.000.000 σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ». Μάλιστα ο μάρτυρας φέρεται να επικαλείται το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος».