Liberation: «Mπορούμε να σταματήσουμε τον Τραμπ;»

«Mπορούμε να σταματήσουμε τον Τραμπ;» διερωτάται στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation, επισημαίνοντας ότι με το... καλημέρα, ο 45ος πρόεδρος τω ΗΠΑ άρχισε να υπογράφει διατάγματα, προκειμένου να φανεί πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες....


inner

Μέσα σε λίγες ημέρες έχει κάνει τον κόσμο άνω - κάτω, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα : απέπεμψε την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια προς τους νομικούς του υπουργείου για τη μη τήρηση των περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ. Για το εν λόγω αξίωμα επέλεξε τον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, που θα κάνει ότι του πει...

Για το διάταγμα που διακόπτεται η εισδοχή προσφύγων για 120 ημέρες και η απαγόρευση για 90 ημέρες της εισόδου πολιτών επτά χωρών στις ΗΠΑ, οργανώσεις και πολιτείες στρέφονται στη Δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο Αμερικανό-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ, υπέβαλε ομοσπονδιακή μήνυση εκπροσωπώντας 20 υποθέσεις.

Μήνυση υπέβαλε και η πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ γενικοί εισαγγελείς πολιτειών που πρόσκεινται το Δημοκρατικό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων.
Από την πλευρά του, το CNN επισημαίνει ότι, ο απομονωτισμός στην ατζέντα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί σοβαρό πλήγμα στον επιχειρηματικό κόσμο: Νetflix, Google, Goldman Sachs, Ford και Wall Street έσπευσαν να καταδικάσουν το προεδρικό διάταγμα που στοχοποιεί τους μουσουλμάνους εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Ριντ Χέιστινγκς έγραψε στο Facebook ότι οι πράξεις του προέδρου Τραμπ είναι τόσο αντιαμερικανικές που προκαλούν πόνο σε όλους μας και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα χέρια για να προστατεύσουμε τις αμερικανικές αξίες της ελευθερίας και των ευκαιριών.

Ο απομονωτισμός του Τραμπ δεν είναι καλός για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Το μήνυμα αυτό που στέλνει ο επιχειρηματικός κόσμος στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο είναι σαφές.Η απαγόρευση της εισόδου των προσφύγων στο αμερικανικό έδαφος θα βλάψει τις επιχειρήσεις", διαμηνύουν μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Ο Τραμπ προκαλεί σοβαρή ανησυχία με την πολιτική του προστατευτισμού που ακολουθεί όχι μόνο στις αμερικάνικες εταιρείες αλλά και στις γερμανικές. Πολλές γερμανικές εταιρείες εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους, όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Χάικο Πέτερς στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Παράλληλα ειδικοί εκφράζουν προβληματισμό κατά πόσο τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιφέρουν την ανάπτυξη που υπόσχεται.

Πηγή: Protothema.gr