Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Το Facebook αντιμέτωπο με 2 δισεκατομμύριο πρόστιμο για το Oculus Rift!

Αγωγή κατά του Facebook έκανε η εταιρία ZeniMax υποστηρίζοντας ότι η Oculus έχει κλέψει την τεχνολογία της και τη χρησιμοποιεί στο σετ εικονική πραγματικότητας Oculus Rift
Μετά από αγωγή που έγινε στο Facebook από την εταιρία ZeniMax η οποία υποστηρίζει ότι το Oculus Rift και οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας που ανήκουν πλέον στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχουν βασιστεί πάνω σε δική της τεχνολογία...

Σύμφωνα με την αγωγή 5 άτομα που δούλευαν στην ZeniMax παραβίασαν το συμφωνητικό εμπιστευτικότητας και χρησιμοποιήσαν τις πληροφορίες και φυσικά την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη της τεχνολογίας προβολής που χρησιμοποίησε η  Oculus για το Oculus VR.
Επειδή όμως το Facebook έχει εξαγοράσει την Oculus, εκτός από τον CEO της εταιρίας, στο δικαστήριο αναμένεται να εμφανιστεί και να καταθέσει ο Mark Zuckerberg ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2 δισεκατομμύρια δολάρια το οποίο είναι περίπου το ποσό που έδωσε για να εξαγοράσει την Oculus πριν τρία χρόνια.
Το μόνο που μένει να δούμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο και αν τελικά ο Mark Zuckerberg θα πληρώσει, πάντως οι νομικοί σύμβουλοι του Facebook υποστηρίζουν ότι η αγωγή αυτή είναι αβάσιμη.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.