"Πάγωσαν" στο Τσέλσι – Χαλ! Τα δραματικά λεπτά για τον Μέισον

Εννέα δραματικά λεπτά έμεινε στο χορτάρι του Στάμφορντ Μπριτζ ο Ράιαν Μέισον, μετά από σύγκρουση με τον Γκάρι Κέιχιλ. Η Τσέλσι υποδέχτηκε τη Χαλ την Κυριακή (22.01.2017) αλλά η νίκη της ομάδας του Αντόνιο Κόντε σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό και τη μεταφορά στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση στο κεφάλι του μέσου της Χαλ....

Ήταν μια συνηθισμένη φάση: ένα κόρνερ και οι παίκτες να πηδούν για κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή. Κέιχιλ και Μέισον πήδηξαν συγχρόνως για τη μπάλα με τα κεφάλια τους να συγκρούονται και τους δυο παίκτες να πέφτουν στο έδαφος.

Η στιγμή του τραυματισμού



Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι σηκώθηκε μετά από λίγο, όχι όμως και ο μέσος της Χαλ. Εννέα δραματικά λεπτά έμεινε στο χορτάρι το Μέισον, με το ιατρικό προσωπικό της ομάδας του να προσπαθεί να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και τους πάντες, παίκτες, προπονητές και οπαδούς, στο Στάμφορντ Μπριτζ να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

Με φορείο και ειδικό κολλάρο, ο 25χρονος μέσος της Χαλ μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου (με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί για να του δώσει κουράγιο) και στη συνέχεια στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στο κρανίο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση.

Με τα μάτια βουρκωμένα και γεμάτος αγωνία εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Χαλ (και πρώην του Ολυμπιακού) Μάρκο Σίβλα. «Δεν ξέρω τίποτα ακόμα, μόνο ότι έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός όταν ρωτήθηκε.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Mary’s στο Πάντινγκτον και μετά την επέμβαση η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Σε ανακοίνωσή της, η Χαλ αναφέρει: «Ο σύλλογος επιβεβαιώνει ότι ο Ράιν Μέισον υπέστη κάταγμα στο κρανίο στον αγώνα μας με την Τσέλσι στο Στάνφορντ Μπριτζ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο St Mary’s και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Ο Ράιαν είναι σε σταθερή κατάσταση και αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο για μερικές μέρες. Όλοι στο σύλλογο θα ήθελαν να εκφράσουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους για την εξαιρετική και άμεση βοήθεια που δόθηκε στον Ράιαν τόσο στα επείγοντα όσο και στη νευροχειρουργική μονάδα του St Mary’s. Νεότερο ανακοινωθέν θα υπάρξει τη Δευτέρα».