Τα πιο ιδιαίτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Έχετε βαρεθεί τον κλασικό γύρο, τα καλαμάκια και τον συνδυασμό τζατζίκι-ντομάτα-κρεμμύδι; Ακολουθήστε την παρακάτω λίστα με τα καταστήματα που ετοιμάζουν τα πιο ιδιαίτερα τυλιχτά του κέντρου και δοκιμάστε καλαμποκένιες πίτες, σάλτσες ροκφόρ, ιδιαίτερα μπιφτέκια, καραμανλίδικα λουκάνικα, αρνίσιο γύρο, κοτολωρίδες και τουρσί, στους πιο ιδιαίτερους, σουβλακο…
γκουρμέ συνδυασμούς που συναντήσαμε στους καταλόγους τους. 

Pita bar 
Αθηνάς 18, Μοναστηράκι (και καταστήματα σε Ηλιούπολη και Π. Φάληρο)
Στις παραδοσιακές πίτες του μαγαζιού, χωρούν από γύρο και καλαμάκια μέχρι σουτζούκι πολίτικο, σουτζουκάκι Θεσσαλονίκης, κοτολωρίδες, λουκάνικο Μυκόνου, χαλούμι και αλλαντικά (ζαμπόν, μορταδέλα, σαλάμι μπύρας και γαλοπούλα). Στα… “toppings” περιλαμβάνονται πρωτότυπα υλικά όπως βραστό ή τηγανητό αυγό, παρμεζάνα, ελιές, κόκκινη σάλτσα, σος ροκφόρ ή κοτόπουλου και honey mustard. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2,30€. Θα βρείτε επίσης όλα τα παραπάνω σε τορτίγιες αλλά και ιδιαίτερο θρακόψωμο. 

Πίτα Παν 
Καταστήματα σε Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παγκράτι, Athens Metro Mall και Village Ent. Park
Εκτός από τις κλασικές πίτες (στις οποίες βάζουμε γύρο, καλαμάκια, κεμπάπ, κοτομπέικον, σουτζουκάκι, γιαουρτλού, μέχρι και… μοσχαράκι γάλακτος), υπάρχουν και οι μεγάλες παραδοσιακές πίτες, που στοιχίζουν τα διπλά (περί τα 5-6€), αλλά «κρύβουν» συνταγές όπως σάλτσες με απαλή μουστάρδα, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, γλυκιά πάπρικα και τζατζίκι, σάλτσα γιαουρτλού, μουστάρδας, αγγουράκι τουρσί και τραγανό μπέικον πάνω σε χοιρινά φιλετίνια, καθώς και χορτοφαγικές πίτες με λαχανικά, μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα citronette. 

Θεσσαλικό 
Αχαρνών 203, Κάτω Πατήσια
Εδώ βρίσκουμε το σχετικά δυσεύρετο στην Αθήνα και άκρως μερακλίδικο κεμπάπ κοτόπουλο σε πίτα (περί τα 2€) και συνδυάζουμε με φοβερούς ντοματοκεφτέδες. Στον κατάλογο συναντάμε επίσης τα κλασικά τυλιχτά, αλλά και πίτα φαλάφελ, οικολογικό και με στικ λαχανικών (περί τα 2€ επίσης). 

The Big Bad Wolf 
Υποκαταστήματα σε Παγκράτι, Αμπελοκήπους, Νέα Σμύρνη, Χολαργό και Μελίσσια
Στην αλυσίδα του «κακού του λύκου» βρίσκουμε τυλιχτά με chicken strips, καλαμάκι μανιτάρι ή μπιφτέκι πολίτικο σε πίτα παραδοσιακή, πολύσπορη ή κυπριακή. Τις γεμίζουμε δε με ιδιαίτερα υλικά όπως σως BBQ/φέτας/τσένταρ/μουσταρδομαγιονέζας και σαλάτα λάχανο καρότο αντί του κλασικού μαρουλιού με ντομάτα. Το τυλιχτό ξεκινά από τα 2,20€.

Καλοψημένο 
Ιπποκράτους 37 & Ναυαρίνου, Εξάρχεια
Στο Καλοψημένο της Ιπποκράτους μπορούμε να δοκιμάσουμε πανσέτα σε πίτα, παραδοσιακή αλάδωτη, ολικής ή καλαμποκόπιτα, με επιλογή να προσθέσουμε και τυριά όπως φέτα, γραβιέρα και γκούντα. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2,60€. Στο μενού υπάρχουν επίσης και μίνι γυροπιτάκια με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο – τα δύο 1,80€. 

Patission 129 
Πατησίων 129
Πέρα από τα κλασικά τυλιχτά, το συγκεκριμένο μαγαζί προσφέρει και γύρο μοσχαρίσιο σε πίτα (παραδοσιακή, ολικής ή καλαμποκιού) και πολλές ιδιαίτερες σάλτσες για συνοδεία: Σος Πατησίων, καυτερή, σάλτσα ντομάτας, τυροκαυτερή, πολίτικη σάλτσα γιαουρτλού, σάλτσα γκούντα ή τσένταρ και φιλαδέλφεια με λιαστή ντομάτα (1,80€ ανά τυλιχτό, αλλά κάποιες σάλτσες έχουν επιπλέον χρέωση).

Σάββας Κεμπάπ Καταστήματα σε Μοναστηράκι, Αγίους Αναργύρους, Κυψέλη, Χολαργό, Μαρούσι, Κερατσίνι, Κορυδαλλό
Μια πανδαισία επιλογών, πέραν του κλασικού γύρω και των καλαμακιών που συνηθίσαμε, βρίσκουμε στον Σάββα. Σε πίτα, βρίσκουμε γύρο ανάμεικτο, πανσετάκια, ντονέρ, λαχματζούν, χαλούμι, φαλάφελ, και βυζαντινό (αραβική πίτα με κρέας ή φαλάφελ). Μας αρέσει η επιλογή να προσθέσουμε υλικά (με έξτρα χρέωση) όπως παστουρμάς, χαλούμι, σος σεφ, πιπεριά και χούμους. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2,20-2,80€. 

Street Souvlaki 
Διευθύνσεις υποκαταστημάτων εδώ 
Εδώ, πέραν των κλασικών επιλογών, σε πίτα βρίσκουμε γυρομπριζολάκια χοιρινά, λουκάνικο με πράσο, κεμπάπ κασερλί, κεφτέ λουκάνικο και καραμανλίδικο βοδινό λουκάνικο, διαλέγοντας από τρία διαφορετικά είδη πίτας (παραδοσιακή, καλαμποκιού, ολικής) και ιδιαίτερες σος όπως πάπρικας, BBQ, φέτας, κοπανισμένη και κόκκινη καυτερή σάλτσα. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2-2,30€. Θα βρείτε επίσης τυλιχτά σε τορτίγια, με γυρομπριζολάκια, δίκανο χοιρινό ή κοτόπουλο, φιλετάκια κοτόπουλου ή χαλούμι με μανιτάρι (3,90€). 

Πιάτσα ΚαλαμάκιΛαρίσης 33, Αμπελόκηποι
Ο χοιρινός γύρος λούζεται σε σως ροκφόρ ή μπέικον, το κοτόπουλο σε ceasar’s ή τσένταρ, τα κοτοφιλετίνια μπαίνουν σε ελληνική, κυπριακή ή πίτα ολικής, ενώ πολύ ιδιαίτερη είναι και η σος φέτας. Τα τυλιχτά είναι χορταστικότατα και κυμαίνονται στα 3€, ενώ θα βρείτε και πολλές vegetarian επιλογές. 

Βόνιτσα 
Ηλία Ηλίου 91 Νέος Κόσμος
Αρνίσιος γύρος, γύρος ντονέρ, καλαμάκι αρνί και σεφταλιά σε πίτα είναι τα πιο ιδιαίτερα τυλιχτά της Βόνιτσας (από 1,80-2,20€), αλλά μας αρέσουν πολύ και τα φραντζολάκια-γίγας της, που γεμίζουν με γύρο, μπιφτέκι, κεμπάπ, λουκάνικο ή καλαμάκια (περί τα 4-4,30€). Στα συν, το ότι οι λάτρεις του κρέατος μπορούν να προσθέσουν διπλό κρέας με 1€ επιπλέον.

Grill’d Box 
Αγίου Μελετίου 61, πλατεία Αμερικής
Εδώ βρίσκουμε, πέρα από τις κλασικές επιλογές, και το ιδιαίτερο τυλιχτό με κοτολωρίδες και bbq ή chili mayo sauce. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 2,20€.