Φουλάρει παντού η ΑΕΚ με Μανόλο

Ο Μανόλο Χιμένεθ έφερε άνεμο αλλαγής και παρότι θα ήταν υπερβολικό να μιλήσει κανείς για μεταμόρφωση της ΑΕΚ αποδίδοντάς της στον Ισπανό προπονητή που πρόλαβε να κάνει όλες κι όλες δύο προπονήσεις, η εικόνα στη χθεσινή νίκη επί του Αστέρα (2-0) αφήνει μηνύματα αισιοδοξίας για τη συνέχεια....


Η «Ένωση» έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια, επικράτησε εύκολα των Αρκάδων και έδειξε μετά από καιρό σημάδια «ζωής». Δημιούργησε αρκετές φάσεις, απειλήθηκε μόλις μια φορά και το τελικό σκορ μάλλον ήταν φτωχό, με το χειροκρότημα του δικαιολογημένα απογοητευμένου και δύσπιστου κόσμου στο φινάλε να είναι η επιβράβευση για τη βελτιωμένη βερσιόν της ομάδας που αγνοούσε τη νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου.

Ασφαλώς υπάρχει ακόμη… «βουνό» μπροστά στην ΑΕΚ. Θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική πρόοδος και φυσικά νίκες για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να μη χαθεί η πεντάδα των play offs. Ο Μανόλο Χιμένεθ το γνωρίζει καλά αυτό, όπως και οι παίκτες του. Η εβδομάδα που άρχισε είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά πριν τον αγώνα του Σαββάτου με τη δεύτερη της βαθμολογίας Ξάνθη στα Πηγάδια υπάρχει… Κύπελλο. Την Τετάρτη στις 15:00 η ΑΕΚ αναμετράται εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό στο πρώτο ματς των «16» και είναι περιττό να ειπωθεί πως ο συγκεκριμένος θεσμός έχει αναχθεί πλέον σε μεγάλος στόχος για τους «κιτρινόμαυρους». Εκτός πλάνων θα παραμείνει ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ αμφίβολος είναι ξανά ο Ούγκο Αλμέιδα, με τον Χιμένεθ να είναι πιθανό να κάνει μερικό ροτέισον.

Την ώρα που ο Ισπανός τεχνικός προσπαθεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο το υπάρχον ρόστερ, οι προσπάθειες για ενίσχυση συνεχίζονται με έμφαση στις θέσεις του σέντερ φορ, του αριστερού μπακ και πιθανώς του εξτρέμ. Η υπόθεση του Σέρχιο Αραούχο απασχόλησε μεν την ΑΕΚ, ωστόσο πλέον δεν είναι στα υπόψη ο φορ της Λας Πάλμας και εξετάζονται άλλες λύσεις. Σε αυτές δεν συγκαταλέγεται ο Σάμουελ Αρμεντέρος, που προτάθηκε μεν, αλλά δεν καλύπτει τα «θέλω» της ΑΕΚ. Η ουσία είναι πως η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την επόμενη Τρίτη και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.