Αυστρία: Οι ακροδεξιοί ζητούν να απαγορευθεί διά νόμου «το φασιστικό Ισλάμ»

Εναν νόμο που θα απαγορεύει το «φασιστικό Ισλάμ» χρειάζεται η Αυστρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων. 

Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε υποστήριξε ότι με τον ίδιο νόμο θα πρέπει να απαγορεύονται τα μουσουλμανικά σύμβολα, κάτι παρόμοιο με εκείνον για τα ναζιστικά σύμβολα, ενώ ισχυρίστηκε ότι το Ισλάμ απειλεί να εξαλείψει την ευρωπαϊκή κοινωνία....
 «Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την πολιτική του εξισλαμισμού (...) διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε εμείς, οι Αυστριακοί, εμείς, οι Ευρωπαίοι, που θα έχουμε βίαιο τέλος», είπε ο Στράχε, σχολιάζοντας την πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης, μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματός του, σε συγκέντρωση στο Σάλτσμπουργκ.

Την Τετάρτη, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα είχε ζητήσει να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των αιτήσεων για τη χορήγηση ασύλου που θα δεχθεί η Αυστρία φέτος, στις περίπου 17.000. Απαντώντας σε αυτό, ο Στράχε είπε «Χρειαζόμαστε μηδέν μετανάστευση, αν όχι αρνητικό δείκτη μετανάστευσης».

Εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος διευκρίνισε αργότερα- σχετικά με την πρόταση για τον νόμο κατά του Ισλάμ- ότι ένα ενδεχόμενο νομοσχέδιο για να τεθούν εκτός νόμου ακραία στοιχεία του Ισλάμ θα ήταν παρόμοιο με τον νόμο που θεσπίστηκε στην Αυστρία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έθεσε εκτός νόμου το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και τα ναζιστικά σύμβολα.

Πηγή: iefimerida.gr