Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Δικαστική δικαίωση του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και στο περιοδικό UNFOLLOW που ξέσπασε ύστερα από δημοσίευμα, έληξε με τη δικαίωση του μεγαλοεπειχειρηματία από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Μάλιστα το περιοδικό στο τελευταίο τεύχος του, δημοσιεύει επανορθωτικό κείμενο στο οποία αναφέρει:...

«Το δημοσίευμα του περιοδικού UNFOLLOW αναφορικά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δημοσιευθέν τον Φεβρουάριο του 2013 στο 14ο τεύχος αυτού, έλαβε χώρα κατόπιν αξιοποιήσεως μεταξύ άλλων και διάσπαρτων και αναληθών, όπως μεταγενεστέρως απεδείχθη, δημοσιογραφικών πληροφοριών, που κατά το χρόνο της συντάξεως του δημοσιεύματος είχαν καταστεί γνωστές στους συντάκτες του, στις οποίες στηρίχθηκαν ορισμένες αναληθείς αναφορές σχετικά με τον κ. Μελισσανίδη χωρίς καμία απολύτως πρόθεση συκοφαντίας ή προσβολής της προσωπικότητάς του εκ μέρους του συντάκτη ή του περιοδικού.

Ορισμένες από τις ανωτέρω δημοσιογραφικές πληροφορίες κατόπιν εκτενέστερου ρεπορτάζ και κατόπιν της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποδείχθηκαν όλες σφαλερές και ανακριβείς με αποτέλεσμα να κριθεί ότι το δημοσίευμα περιλαμβάνει αναληθή στοιχεία άνευ ειδικότερης γνώσεως και υπαιτιότητας του συντάκτη του, ήταν δε ικανό να βλάψει την τιμή την υπόληψη και την εν γένει προσωπικότητά του κυρίου Μελισσανίδη, περιστάσεις οι οποίες ουδέποτε αποτέλεσαν τη σκοπιμότητα του περιοδικού και του δημοσιογράφου κατά το χρόνο της συντάξεως του, πλην προέβησαν στη σύνταξη του δημοσιεύματος εκ λόγων εύλογου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και προς το σκοπό του δημοσιογραφικού ελέγχου των αναφερόμενων στο σχετικό δημοσίευμα προσώπων και περιστατικών, άνευ ειδικότερου σκοπού εξυβρίσεως του ή προσβολής της τιμής και της υπολήψεως του.

Μετά ταύτα όπως κρίθηκε από τον Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε σχετική απόφαση του, δεν απεδείχθη ότι ο Δημήτριος Μελισσανίδης σχετίζεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων ή ότι είναι διαπλεκόμενος και στο βαθμό που το ανωτέρω δημοσίευμα δημιούργησε αυτή την εντύπωση, το παρόν επέχει θέση αποκατάσταση της αλήθειας".
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.