Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Η Μάλτα αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία»

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε, η Μάλτα αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το «συνταγματικό όνομα» «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σημείωσε πως η χώρα σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την Μάλτα, μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικής σημασίας», καθώς η Μάλτα και η Κύπρος ήταν οι μοναδικές χώρες της ΕΕ....
με τις οποίες τα Σκόπια δεν είχαν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων στα Σκόπια «ΜΙΑ» ανέφερε πως η σύναψη των διπλωματικών σχέσεων έγινε με τη «συνταγματική ονομασία» της χώρας, με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Τα σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν πως περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει το «συνταγματικό όνομα», με τη ΠΓΔΜ να έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πάνω από 170 χώρες.

Η απόφαση ανακοινώθηκε, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος συναντούσε τον πρέσβη της Μάλτας Joseph Cuschieri, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Μάλτα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.