Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος

Αυξάνεται το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Χθες εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη καλύψει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ενώ προκηρύχθηκε νέα, ύψους 5,1 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου, προκειμένου να καλυφθούν....
οι υποχρεώσεις της ομάδας και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση. Και τη δεύτερη αύξηση αναμένεται να καλύψει εξ ολοκλήρου μόνος του ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», οι δύο αυτές διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα μεγαλώσουν κι άλλο το «μερίδιο» του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ σε αυτή. Ήδη ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ο ίδιος ένα 25% και άλλο περίπου 50% κατέχει μια κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του, αλλά με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ο έλεγχός του στην ΠΑΕ θα ξεπεράσει το 80%. Ο Ερασιτέχνης διατηρεί (και βάσει νόμου) το 10%, ενώ κάτω από το 10% θα πέσει το ποσοστό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.