Καταιγίδες, άνεμοι και από τη νύχτα στα «λευκά» και η Αττική - Πότε «φεύγει» ο χιονιάς

Με κακοκαιρία θα εορταστούν σήμερα σε όλη τη χώρα τα Θεοφάνεια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν ήδητα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής χώρας, ενώ βρέχει και στην Αττική. Μέχρι το βράδυ αναμένεται οι βροχοπτώσεις να εξαπλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη....


Κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού είναι και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν με ένταση μέχρι και 8 μποφόρ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σήμερα μέχρι το απόγευμα ακόμα και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Ηδη από χθες χιονίζει στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, ενώ το έστρωσε σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά.

Από το βράδυ σήμερα θα αρχίσει η χιονόπτωση στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Στην Αθήνα οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η θερμοκρασία θα πέσει από αργά το βράδυ και η χιονόπτωση θα αρχίσει τις πρώτες πρωινές ώρες. Εν τω μεταξύ, όμως, μέχρι το απόγευμα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να βγει και ήλιος!

Τα εντονότερα φαινόμενα σήμερα Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων, αναμένονται στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου (Χάρτης 1, οι περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα δίνονται με αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου και των εντονότερων φαινομένων με αποχρώσεις του κόκκινου και μοβ, ενώ οι χιονοπτώσεις σημειώνονται με στίγματα).