Καλοκαίρι τώρα! Τα πιο φτηνά εξωτικά ταξίδια

της Ηρώς Κουνάδη

Τι 57 και σήμερα για την άνοιξη και αηδίες; Εσείς θέλετε καλοκαίρι και το θέλετε τώρα. Σας νιώθουμε. Και σας βρίσκουμε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για να πάτε για βουτιές και τρέλες… όχι στις Σεϋχέλλες (είναι ακριβά) αλλά όπου έχει καλοκαίρι εδώ γύρω. Όπως ας πούμε…

…Στο Μαρόκο



Ένα εντελώς εξωτικό τοπίο… στην πόρτα μας, το Μαρόκο είναι ό,τι πρέπει για να ζήσετε τις δικές σας Χίλιες και Μία Νύχτες στα κατακόκκινα δρομάκια του Μαρακές, να χαζέψετε τον τεράστιο ήλιο της Αφρικής να χάνεται πίσω από τα κύματα του Ατλαντικού, να βολτάρετε εκμοντερνισμένα με τζιπ ή παραδοσιακά με καμήλες στη Σαχάρα και να βουτήξετε σε υπέροχες αμμουδερές παραλίες που απλώνονται για χιλιόμετρα, ως εκεί που φτάνει το μάτι. 



Πώς θα πάω εκεί; Με τη Ryanair, θα κλείσετε ένα εισιτήριο Αθήνα-Μιλάνο (47€ μετ’ επιστροφής) και άλλο ένα, Μιλάνο-Μαρακές (στα 82,60€ μετ’ επιστροφής)ή Μιλάνο-Φεζ (στα 78,93€ μετ’ επιστροφής). Συνολικά, δηλαδή, θα πληρώσετε maximum 129€ πήγαινε-έλα.

Διαβάστε περισσότερα - Μαρόκο: Χίλιες και μία νύχτες ταξιδιού

…Στα Κανάρια



Θέλετε εξωτικά τοπία με φοίνικες, αλλά θέλετε και την Ευρώπη σας; Και αιώνιο καλοκαίρι αλλά και κουζίνα χωρίς μπαχάρια; Πονοκεφαλιάζετε με τις ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων, αλλά ονειρεύεστε και αμμουδερές παραλίες στην καρδιά του χειμώνα; Τα Κανάρια είναι η απάντηση σε όλα σας τα προβλήματα. Έδαφος αφρικανικό γεωγραφικά, αλλά ισπανικό πολιτικά και διοικητικά, με το ευρώ τους και την ισπανική κουζίνα τους που δεν ξενίζει στο ελάχιστο τους μεσογειακούς μας ουρανίσκους, και ταυτόχρονα με το αιώνιο καλοκαίρι τους, τις εξωτικές τους αμμουδιές και την αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου πολύ μακριά. 



Πώς θα πάω εκεί; Με τον ίδιο περίπου τρόπο: Μέχρι το Μιλάνο με τη Ryanair, και από εκεί με απευθείας πτήση της εταιρείας στη Λας Πάλμας, στο νησί Γκραν Κανάρια (128€ μετ’ επιστροφής). Συνολικό κόστος, 175€ πήγαινε-έλα.

…Στην Ιορδανία



Η Μέση Ανατολή για πρωτάρηδες –και η ασφαλέστερη χώρα της, αυτή τη στιγμή που μιλάμε– η Ιορδανία ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στις αραβικές παραδόσεις της και την ταξιδιωτική κουλτούρα των εκατομμυρίων επισκεπτών της, που έρχονται εδώ πρωτίστως για την Πέτρα, τη μυθική αρχαία πόλη του Ιντιάνα Τζόουνς, που υπάρχει πραγματικά εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια στην καρδιά της ερήμου. Δεν είναι, όμως, μόνο η Πέτρα: Είναι και τα δισεκατομμύρια αστέρια και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα της «Κόκκινης Ερήμου» του Λόρενς της Αραβίας, είναι και η μοναδική στον κόσμο Νεκρά Θάλασσα με τις τεράστιες ποσότητες αλατιού της που κάνουν το κολύμπι εδώ εμπειρία μοναδική, και η Άκαμπα, στις ακτές της Ερυθράς, που έχει αιώνιο καλοκαίρι.



Πώς θα πάω εκεί; Με απευθείας πτήση της Aegean, πληρώνοντας από 170€ μετ’ επιστροφής.

Διαβάστε περισσότερα - Πέτρα: Η χαμένη Ατλαντίδα της ερήμου

…Στην Τυνησία



Η Τζέρμπα, το νησάκι των Λωτοφάγων, με τις δέκα χιλιάδες φοινικιές της να αναδύονται από την θάλασσα σε μια από τις πιο γνωστές οφθαλμαπάτες του κόσμου. Η πανέμορφη Τύνιδα, με την αποικιακή αρχιτεκτονική δίπλα στην αρχέγονη μεδίνα της. Η υπέροχα εξωτική όαση του Τοζέρ, βγαλμένη από τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. Και μια από τις νοστιμότερες, και πιο ιδιαίτερες, κουζίνες του κόσμου. Όλα αυτά, και άλλα τόσα, κάνουν την Τυνησία έναν από τους κορυφαίους εξωτικούς προορισμούς… δίπλα μας.

Πώς θα πάω εκεί; Με πτήση της Air France, μέσω Παρισιού, πληρώνοντας 203€ μετ’ επιστροφής. 

(*) Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν υπολογιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, και περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων, επίναυλους καυσίμων και χειραποσκευές έως 10 κιλά, αλλά όχι βαλίτσα παραδοτέα στο check-in.