"Πάγος" Κοντονή στη Θάνου: Καμία αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών

Την θέση πως δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών λόγω της ρητής συνταγματικής διάταξης επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο". Και η θέση του αυτή "μεταφράζεται" ως μια ευθεία αποδοκιμασία της ίδιας της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία και "άνοιξε" το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας....
συνταξιοδότησης για τους δικαστικούς.
"Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το θέμα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνω και σήμερα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία" τόνισε ο κ. Κοντονής, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την "σφοδρότητα και την ταχύτητα" με την ποια εκδίδονται ανακοινώσεις με τις οποίες οι δικαστές βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου.

"Δίνεται μια εικόνα εμφυλίου, η οποία πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας" επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.