Πόσο κοστίζει μια μέρα στα χιονοδρομικά;

της Ηρώς Κουνάδη

Είναι, αλήθεια, τα χιονοδρομικά τόσο ακριβά όσο νομίζουμε; Η σύντομη απάντηση είναι όχι –αλλά δεν είναι και φτηνά. Ο χρυσός κανόνας λέει, επίσης, πως όσο πιο κοντά στην Αθήνα βρίσκεται ένα χιονοδρομικό κέντρο, τόσο πιο ακριβό θα είναι. Για τη λιγότερο σύντομη (και πιο συγκεκριμένη) απάντηση, συνεχίστε να διαβάζετε…

Στον Παρνασσό...



Ένα από τα δημοφιλέστερα –και καλύτερα οργανωμένα– χιονοδρομικά της χώρας, ρίχνει φέτος τις τιμές του στα 25€ την ημέρα, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, και στα 15€ για μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, και αρχάριους σκιέρ που συνοδεύονται από δάσκαλο. Σε αντίθεση με άλλα χιονοδρομικά, δεν προσφέρει έκπτωση μισής μέρας από το μεσημέρι και μετά, οπότε φροντίστε να έρθετε νωρίς. Αν έρχεστε απλά για βόλτα (και όχι για να κάνετε σκι) θα πληρώσετε εισιτήριο 15€, τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές. Αναλυτικός τιμοκατάλογος υπάρχει εδώ.

Στα Καλάβρυτα…



Άρτια οργανωμένο, και επίσης δημοφιλέστατο, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων κοστίζει επίσης 25€ τα Σαββατοκύριακα, και 15€ τις καθημερινές, ενώ διαθέτει και εισιτήρια μισής μέρας (μετά τις 13.00) στα 18€ τα Σαββατοκύριακα και 15€ τις καθημερινές. Για παιδιά και φοιτητές οι τιμές ολόκληρης ημέρας είναι 20€ και 12€ αντίστοιχα, ενώ άτομα άνω των 70 και κάτω των 5 ετών και ΑμΕΑ δεν πληρώνουν εισιτήριο. Το εισιτήριο επισκέπτη είναι 10€, και καθημερινές και Σ/Κ. Αναλυτικές τιμές εισόδου, καθώς και ενοικίασης εξοπλισμού σκι, εδώ.

Στο Καρπενήσι…



Σαφώς οικονομικότερο, το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου έχει ημερήσια κάρτα στα 20€ τα Σαββατοκύριακα και 12€ τις καθημερινές (και έκπτωση για φοιτητές στα 15€ και 10€ αντίστοιχα). Οικονομικότατη είναι εδώ η «σκέτη» βόλτα, με 5€ για μία διαδρομή πήγαινε-έλα με τον αναβατήρα Τάκη Φλέγκα, για όσους θέλουν να παίξουν μόνο λίγο χιονοπόλεμο. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ.

Στη Βασιλίτσα…



Το χιονοδρομικό κέντρο με τη μεγαλύτερη σαιζόν εν Ελλάδι –κατά κανόνα, το πρώτο που ανοίγει και το τελευταίο που κλείνει– η Βασιλίτσα έχει ωραιότατες τιμές, στα 13€ τα Σαββατοκύριακα και στα 10€ τις καθημερινές –και 2€ έξτρα για την πρώτη φορά μόνο που θα εκδώσετε κάρτα. Για τους φοιτητές, οι αντίστοιχες τιμές είναι 10€ και 8€. Και εδώ υπάρχει η δυνατότητα «μόνο για βόλτα» να πληρώσετε μόλις 3€, τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές. Δείτε αναλυτικά όλες τις τιμές εδώ.

Στο Καϊμακτσαλάν…



Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο σχεδόν 2.500 μέτρων, το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα κοστίζει 15€ τα Σαββατοκύριακα και 10€ τις καθημερινές (10€ και 5€ αντίστοιχα για φοιτητές, μαθητές και άνω των 65 ετών) ενώ διαθέτει και εισιτήριο μισής μέρας, από τις 13.00 και μετά, στα 10€ και 7€ Σ/Κ και καθημερινές. Αν ανηφορίζετε απλά για μία βόλτα, το εισιτήριο του επισκέπτη έχει 6€ και 5€ τις καθημερινές. Αναλυτικός τιμοκατάλογος υπάρχει εδώ.