Τίποτα δεν σταματά την «Αγια-Σοφιά»

Πλέον το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και μετά από πολλές καθυστερήσεις και ακόμη περισσότερη υπομονή από την οικογένεια της ΑΕΚ, σύντομα το όραμα της κατασκευής του νέου της γηπέδου θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Η έγκριση του σχεδίου από το ΚΕΣΑ άνοιξε διάπλατα το δρόμο και απομένει μόνο η προσκόμιση της υψομετρικής μελέτης από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας...
για να συμπληρωθεί ο φάκελος που θα κατατεθεί για την άδεια εργασιών. Η τοπική αρχή δεν έχει δείξει συνεργάσιμη και καθυστερεί μια διαδικασία που θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και καιρό, αλλά στην ΑΕΚ δεν υπάρχει ανησυχία. Κι αυτό γιατί ακόμη κι αν Δήμος δεν κάνει, έστω και με καθυστέρηση, το καθήκον του, πέραν του ότι θα «χρεωθεί» με παράβαση καθήκοντος, υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί. Άλλωστε υπάρχει νόμος δημοσιευμένος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που αναφέρει ρητά πως «… αν ο δήμος ή η κοινότητα δεν εκδώσει τις παραπάνω βεβαιώσεις μέσα σε ένα μήνα από τη σχετική αίτηση, αυτές εκδίδονται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία ή από άλλη τεχνική υπηρεσία που ορίζει ο νομάρχης».

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας είναι υποχρεωμένος να εγκρίνει την υψομετρική μελέτη και αν δεν το κάνει ή συνεχίσει να καθυστερεί, τότε θα αναλάβει δράση η Περιφέρεια, με την οποία η ΑΕΚ έχει άριστη συνεργασία. Όλα δείχνουν πως ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο η ΑΕΚ μπορεί να έχει στα χέρια της την άδεια για να αρχίσει έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα αρχίσει πολύ πριν το καλοκαίρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», η ΑΕΚ ετοιμάζει μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου, παρουσία και του Δημήτρη Μελισσανίδη, που θα ενημερώνει για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει και όσες θα ακολουθήσουν μέχρι την υλοποίηση του ονείρου.