Δεν είναι το... φέτος που έχει την ουσία για τον ΠΑΟΚ!

Το πώς θα καταλήξει η χρονιά με τον ΠΑΟΚ, δεν θα έχει καμία σημασία αν αυτό που κάνει αυτή την περίοδο δεν έχει συνέχεια. Η ΑΕΚ πέρυσι πήρε το Κύπελλο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, από τη στιγμή που το έκανε με εμφατική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πριν μερικά χρόνια έκανε το ίδιο και μάλιστα απέναντι στον ίδιο τον ΠΑΟΚ και επίσης εμφατικά, λόγω του τελικού 4-1....


Καμία από τις δύο αθηναϊκές ομάδες δεν βρήκε τον τρόπο να "πατήσει" σε αυτές τις επιτυχίες και να χτίσει. Εχοντας πλέον περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα από τότε, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ήταν "φωτοβολίδες" που έσκασαν και μάλιστα, στα χέρια τους.

Ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο. Πιθανόν να το κυνηγήσει φέτος. Ισως το καταφέρει, ίσως να πετύχει το "απόλυτο" με βάση τα δεδομένα που έχει, δηλαδή την κατάκτηση του Κυπέλλου και την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ισως να πετύχει το ένα, ίσως πάλι μην πετύχει τίποτα από τα δύο. Αλλά μπροστά σε αυτό που βλέπουμε από την ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, η κατάληξη της χρονιάς δεν θα πρέπει να είναι το κριτήριο.

Το πρώτο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να στηρίξει αυτό που έχει φτιάξει φέτος. Δείχνει ότι το κάνει και μάλιστα, με πολύ ποδοσφαιρικό τρόπο. Το δεύτερο ζητούμενο είναι και να το υποστηρίξει. Αυτό το δεύτερο, στο μυαλό του, θα πρέπει να αρχίσει να το δημιουργεί από τώρα.

Είναι πολύ καλό αυτό που σε ποδοσφαιρικό επίπεδο συμβαίνει στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα για να κριθεί από 4-5 90λεπτα, που τελικά θα "αποφασίσουν" για τη φετινή σεζόν. Είναι πιο σημαντικό το πρότζεκτ που ακολουθεί, από τη "φωτοβολίδα" που λέγαμε πιο πάνω. Ακόμη καλύτερα βέβαια για εκείνον αν καταφέρει να "ανάψει" και μια τέτοια. Αρκεί και να μπορέσει να την διαχειριστεί. Διότι αυτό, η διαχείριση της επιτυχίας, αποδεικνύεται τελικά πιο δύσκολη υπόθεση από την ίδια την επιτυχία.

Το να "χορταίνεις" ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σπάνιο. Πολύ περισσότερο από ομάδες που προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες και όχι απλά να τις διατηρήσουν. Γι' αυτό το αγωνιστικό μονοπάτι που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, είναι πολύ σημαντικό να το διαβεί ολόκληρο και χωρίς μάλιστα να παραστρατίσει όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα από πρόσκαιρες καταστάσεις που θα βρεθούν μπροστά τους. Είτε καλές, είτε κακές. Θα έρθουν και οι δύο, είναι σίγουρο.

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει ένας κίνδυνος που είναι ο μεγαλύτερος όλων σε αυτή την προσπάθεια. Ο εαυτός του. Αν τον "συμμορφώσει", όπως δείχνει ότι πετυχαίνει το τελευταίο διάστημα, δύσκολα θα σταματήσει αυτή η ποδοσφαιρική ουσία και υγεία που παρουσιάζει.