ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΘΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ, ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ …ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ..



του Μάνδαλου Παναγιώτη.


Και εγέννετο ανανέωσης. Και είδαμε φως. Ο λόγος για τους πανηγυρισμούς στο ΠΑΣΟΚ, για την επιστροφή του ασώτου. Λέω για τον Γιωργάκη, που αφού έχασε, έκανε την δική του πορεία μόνος του, για να προσγειωθεί και πάλι στο πατρογέννητο κόμμα του μπαμπά του.
Ο άνθρωπος που φούσκωσε το έλλειμμα, έβαλε την Ελλάδα στον καιάδα των μνημονίων και μάλιστα με Αγγλικό δίκαιο παραδίδοντας την Εθνική κυριαρχία αποκλειστικά στους ξένους και φυσικά υποδουλώνοντας μας για δεκαετίες ολόκληρες.
Ένας πολιτικός, είναι δυνατόν να τον πεις πολιτικό …παιδί του μπαμπά ….και απόφοιτος ..του Χάρβαρντ, τρομάρα του. Στο βιογραφικό του η καταστροφή ενός λαού. Και φυσικά πανηγυρισμοί και πανηγύρια για την επιστροφή. Προς τι; Δεν υπήρχαν άλλοι; Μόνος του δεν έφτασε ούτε στο 1%... τι προσδοκούν από αυτόν. Αν υπήρχαν άλλοι χωρίς βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν και δεν μιλάμε για βεβαρημένο εδώ γιατί είναι ασήκωτο …..
δεν θα υπήρχαν εύλογες επιδιώξεις για κάτι καλύτερο; Όχι εμείς επιμένουμε στην καταστροφή και στα άρρωστα μυαλά.
Το ίδιο έργο το είδαμε και στην ΝΔ. H Μπακογιάννη, έκανε  κόμμα, τώρα γιατί λέγεται Μπακογιάννη και όχι Μητσοτάκη …αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο, αφού είχε χάσει παταγωδώς στις εκλογές της ΝΔ από τον Σαμαρά, πάτωσε, αφού δεν πήρε το κόμμα της ούτε 2%.....και έτρεξε και ξαναμπήκε στις λίστες της ΝΔ, μάλιστα στο επικρατείας χωρίς σταυρό, για να ξαναεκλεγεί στα σίγουρα. Βλέπεται, .το σίγουρο το κατακρίνουν. Το λένε οι Μητσοτάκηδες δημόσιο, το λένε μονιμότητα, το λένε ίσως ψωμί, που κάποιοι εξασφαλίζουν για την επιβίωση τους. Και δεν λένε μονιμότητα ότι ένα ολόκληρο σόι έχει κατσικωθεί στο σβέρκο ενός λαού και το μόνο τους κατόρθωμα, ήτανε να τον χρεοκοπήσει. Αλλά μεταξύ των αρίστων της ανικανότητας ..επιπλέει ο ανικανότερος όπως θα λέγαμε. Και φυσικά και ο Κυριάκος με τα τρία πτυχία σε 6 χρόνια ….δεν ξέρω δίχρονα τα έπαιρνε!!!!!αφού έφτασε να μας βάλει με τον Σαμαρά στο δεύτερο μνημόνιο με Αγγλικό δίκαιο και μετά μια διαγραφή χρέους 100 δις, που το έριξε στα 250 δις ….να το ξαναγυρίσει στα 340 δις όταν έφυγε …μέσα σε ένα χρόνο ……όταν επιτέλους άφησε την εξουσία.. Σίγουρα για Όσκαρ…. ανικανότητας η όλη υπόθεση….100 δις μέσα σε ένα χρόνο …Η υπερφορολόγηση, Ο ΦΠΑ στο 23%, ο ΕΝΦΙΑ, το πετρέλαιο θέρμανσης στις 1,4 ευρώ  το 2012….όλα δικά τους επιτεύγματα ….με το ΠΑΣΟΚ εννοείται και φυσικά και αυτός με όλη την φαμίλια ….την κεφαλήν κλείνει …..εις τον υπέρτατο Θεό ….τον Σόιμπλε τον τρομερό. Και φυσικά λυσσαλέα μανία για απολύσεις.. Άφησαν 2 εκατομμύρια ανέργους ….40% του ΑΕΠ ….απώλεσαν με αυτούς οι Έλληνες, κατάργησαν 13ο-14ο μισθό, αντισυνταγματικό και καταχραστέο, αλλά δεν πειράζει, η μισθάρα μας να είναι καλά και ο λυσσαλέος πόθος της παντοτινής εξουσίας …Και μάλιστα βρίσκανε τους μισθούς υψηλούς και έπρεπε να κατεβούν και άλλο. Και αυτοί την μισθάρα τους…7-10-15000 ευρώ ….γιατί ήτανε ιδιοφυΐες ……της πολιτικής νομενκλατούρας και της ολικής αχρηστίας. Ξέχασα, τους 13000 αυτοκτονήσαντες ….λόγω κρίσης …μέχρι το 2014…επίτευγμα για την ηθικότητα τους.
Ανακυκλωμένοι μια ζωή πολιτικοί που οικογενειοκράτες που έχουνε κατσικωθεί για τα καλά στο σβέρκο ενός λαού που θεωρούν εχθρό τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, η μανία καταξίωσης του κάθε ξένου και παράτυπου προτύπου και η ολική εθρικότητα προς κάθε τι Ελληνικό. Άτομα που αυτοδιαφημίζονται για την γνώση τους στην ξένη γλώσσα , αλλά όταν τους ακούς… ίσως ο μαρμπα Μήτρος από το χωριό μιλά καλλίτερα ……άλλα δυστυχώς, δεν γνωρίζουν καθόλου ίσως ντρέπονται για την Ελληνική καταγωγή τους και γλώσσα τους…. Την οποία υποτιμούν και ας είναι η γλώσσα που έδωσε όλους τους πολιτισμούς και επιστήμες.
Και από την άλλη ο λαός, ίσως μεγάλη ευθηνή φέρνει που τους αφήνει ακόμα στο βήμα. Που δεν τους στέλνει με την ψήφο του… στον καιάδα ..εκεί που τον στυλανε αυτοί. Και ξαναδίνει στους ίδιους και στους ίδιους την εξουσία, ίσως για ένα πιάτο φαί …έστω και μια φορά τον χρόνο, ενώ η δουλειά των πολιτικών..θα ήτανε η μόνιμη εργασία για όλους του υπηκόους τους και η ευημερία και όχι η κατάντια του λαού τους. Και όσο εμείς συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε ……είμαστε απολύτως άξιοι της μοίρας μας ….και αυτοί της απόλυτης εξουσίας τους και της ασυδοσίας τους…

  email: panosmandalos@yahoo.gr