ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΥΝΟΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Είναι γνωστό πως οι ταγοί δεν πρέπει να ασκούν μόνο πολιτική αλλά οφείλουν να παραδειγματίζουν, να δρουν παιδευτικά.
Δυστυχώς τόσο οι πράξεις, όσο και η προσβλητική συμπεριφορά τους στο Κοινοβούλιο  είναι εντελώς διαφορετική.
Οι κυνομαχίες, οι οποίες μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε .... ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, διεξάγονται παρουσία μαθητών από διάφορα σχολεία της Επικράτειας, αλλά και του Ελληνικού λαού, τηλεοπτικά. Είναι κρίμα να βασανίζονται τα παιδιά ταξιδεύοντας πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν σε (άμεση) επαφή με πεζοδρομιακές /λιμανίσιες - επιχειρηματολογικών προδιαγραφών; - ύβρεις των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας. (Σ.Σ  Άλλωστε το θέαμα είναι ακατάλληλο ακόμη και για ενηλίκους).
Προτείνω: την κατάργηση του θεσμού της "Βουλής των Εφήβων".
Σε περίπτωση όμως που επιμένουν σε αυτού του είδους διαπαιδαγώγηση, ίσως να αποδώσουν καλύτερα τα εξής:
- Υποχρεωτική διακοπή των μαθημάτων την ώρα των......
κυνοκαυγάδων, ώστε να μη χάνεται ούτε λέξη από τα εκεί λεγόμενα .
- Έκδοση σχολικού εγχειριδίου - κάθε χρόνο - εμπλουτισμένου με  την νέα ύλη υβρεολόγιου και χυδαιότητας.
- Καθιέρωση  -  αντί πχ  του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο τείνει άλλωστε να καταργηθεί - μαθήματος :"ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Αγωγής",  τύπου παλαιάς, προπολεμικής      συμπεριφοράς  καραγωγέων.
- Αλλαγή ώρας  μετάδοσης  των συνεδριάσεων (μεσημέρι) ώστε το κανάλι της Βουλής να έχει και αυξημένα έσοδα.
Όπως είναι γνωστό ότι τα ιδιωτικά κανάλια τα μεσημέρια έχουν τις κουτσομπολίστικες εκπομπές τους, τα ΚΑΤΙΝΑΔΙΚΑ (όπως τα αποκαλώ).
Αν λοιπόν μπει μια σφήνα με: κοκορομαχίες, κυνομαχίες, βρισιές, ξεμπροστιάσματα, αλληλοσπαραγμούς και χυδαιότητες ανήκουστες , πόσοι νομίζετε ότι θα επιλέξουν να βλέπουν τα ΚΑΤΙΝΑΔΙΚΑ; Ελάχιστοι.



(Σ.Σ. Ιδού ένας επιπλέον τρόπος - μέσω  ανταγωνισμού - να πληγεί καίρια /εξοντωτικά η ιδιωτική πρωτοβουλία , ώστε να επικρατήσει ο ποθητός , από την Κυβέρνηση Κρατισμός).
 - Αφού δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε την ΕΘΝΟΓΟΝΙΚΗ Κυνοβουλευτική συμπεριφορά, ας επωφεληθούμε από αυτή εφαρμόζοντας το "ουδέν κακόν, αμιγές καλού ". Πώς; Με ένα νέο "Στοίχημα  προβλέψεων " ώστε το πειναλέο αξιοθρήνητο Κράτος μας να εξοικονομήσει νέους πόρους .
Το "Ποιός θα συγκρουστεί με ποιόν; Ποιός , ή ποιά θα επικρατήσει; Τίνος, και σε τι έκταση, θα βγουν τα ατομικά και οικογενειακά άπλυτα στη φόρα ",  θα ερεθίσουν αφάνταστα το ενδιαφέρον του νοήμονος κοινού και επομένως αύξηση της τηλεθέασης.
Δηλ. κρατικά έσοδα.





ΥΓ Επειδή η αισθητική μας υποφέρει, κατακλύζεται από λύματα ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ, ας προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε (πολίτες και Κράτος) αυτό το νέο "ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ  ΚΥΝΟΣΤΟΙΧΗΜΑ" προκειμένου να ανακουφιστεί τουλάχιστον η τσέπη μας !.