Πρωτάθλημα... στις αυτοκτονίες η Λίβερπουλ!

Τι είχες Λίβερπουλ, τι είχα πάντα! Οι «Reds» κατάφεραν να αυτοκτονήσουν ακόμη μια φορά, γνωρίζοντας οδυνηρή εντός έδρας από τη Σουόνσι (2-3) και βλέπουν τις ελπίδες τους για τίτλο να μειώνονται αισθητά. Με 2-0 προηγήθηκαν οι «κύκνοι», με την ομάδα του Κλοπ να ισοφαρίζει αλλά να δέχεται γκολ στα… καπάκια και να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στο Άνφιλντ μετά από 25 ματς....
 Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν ανιαρό, με λιγοστές φάσεις και χωρίς πολλές συγκινήσεις, η επανάληψη δεν είχε καμία σχέση. Η Σουόνσι παίζοντας πανέξυπνα και με εξαιρετική τακτική, έπιασε στον… ύπνο τη Λίβερπουλ και κατάφερε σε ένα τετράλεπτο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο ματς. «Δράστης» ο Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος στο 48’ με κοντινό πλασέ και στο 52΄με κεφαλιά, έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Η Λίβερπουλ ήταν αναγκασμένη να αντιδράσει, με τον Φιρμίνο να το παίρνει πάνω του. Ο Βραζιλιάνος άσος αφού μείωσε με κεφαλιά στο 55’, κατάφερε με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 69’ και να αναπτερώσει τις ελπίδες της ομάδας του. Η Σουόνσι, όμως, πέντε λεπτά αργότερα εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά λάθη των γηπεδούχων και με τον Σίγκουρτσον να σκοράρει στο 74’, έδωσε στην ομάδα του ένα σπουδαίο τρίποντο με 3-2 και… έκοψε τα φτερά των «κόκκινων» για πρωτάθλημα.