Απονενοημένα Επινοήματα Αυτοπροβολής



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Τελευταία  σάλο σήκωσαν οι δηλώσεις του γνωστού Υφ/γου Παιδείας, ο οποίος – από φθόνο; - έχει κατηγορηθεί από πολλούς εξαιτίας των δυσνόητων λεγομένων του.
Διάφοροι φθονεροί, ανόητοι, καθώς και ακροδεξιοί, πατριδοκάπηλοι Εθνικιστές,  τον κατηγόρησαν επειδή διατύπωσε την όντως ενδιαφέρουσα προοδευτική, διεθνιστική άποψη πως: «Τα 16 νησιά που ζητά ο Ερντογάν είναι άνευ σημασίας. Και να τα χάσεις τα ξαναπαίρνεις. Αυτό γίνεται εδώ και 3000 χρόνια. Σημασία έχει να μην μας πάρουν τη γλώσσα.
(Σ.Σ Πως άραγε θα του τα ξαναπάρουμε; Με … χαρτοσημασμένη αίτηση;
Ως προς την γλώσσα, πως είναι σίγουρος ότι δεν θα μας …. την κόψουν , αφού προηγουμένως  μας εξισλαμίσουν ;).
Προσωπικά δεν με έπεισαν οι, υπερβολικά, άδικες επιθέσεις εναντίον του. Ίσως να έχετε διακρίνει (διαβάζοντάς με) ότι απεχθάνομαι το άδικο/ την αδικία, όπως και τις κομματικές προσεγγίσεις των γεγονότων και των προσώπων του Κ.Σ = Κομματικού Συστήματος. Προσπάθησα λοιπόν να......
μελετήσω, να εμβαθύνω ανεπηρέαστα στο νόημα των λεγομένων του, ώστε να μην τον αδικήσω και εγώ. Το συμπέρασμα μου ενδέχεται να σας ξενίσει ή και να στενοχωρήσει όσους λάβρους επιτέθηκαν στον περινούστατο κο καθηγητή.
Εξηγούμαι:
Κατ’ επανάληψη (Σ.Σ Εύχομαι να μην γίνει και: καθ΄εξιν) τόσο ο κος Πρωθυπουργός, όσο και Υπουργοί, αλλά και σε γραπτή ενημέρωση του Μαξίμου – δήλ. σε προφορικό , αλλά και γραπτό λόγο –διπλασιάζουν κάποια νησιά μας, όπως πχ η Λέσβος που είναι : Μυτιλήνη και Λέσβος!
Όντας παρατηρητικός – σχολιογράφος  γαρ – ανακάλυψα και σας το αποκαλύπτω, το εξής: Ο καταρτισμένος κος Υφ/γος, γνώστης ασφαλώς των θεμάτων – ιστορικών και γεωγραφικών – συνέλαβε κάτι ασύλληπτο , για τον μέσο νου: «Αφού, ως Κόμμα προόδου κλπ μετριοφρόνων αυτοπροσδιορισμών, έχουμε την ευχέρεια να … διπλασιάσουμε τα χιλιάδες νησιά και βραχονησιά μας, τι θα πείραζε να δώσουμε μερικά (από τα πλασματικά, λόγω διπλασιασμού) στο απέναντι καρντάσι μας; Να ησυχάσει και εκείνο, να ηρεμήσουμε και εμείς. Τι είχαμε, τι χάσαμε; Αέρα κοπανιστό του προσφέρουμε στην ουσία!».



Μεγαλοφυής σύλληψη /σκέψη ενός Πανεπιστημιακού ο οποίος φαίνεται πως  ασχολείται με την έρευνα /διερεύνηση της  ΑΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ  προσέγγισης /προσπέλασης των γεγονότων. Αποκαλύπτομαι!



ΥΓ Κατόπιν αυτού, δεν θα ήθελα να ξανακούσω επικρίσεις για εκείνον.  Και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ χαρακτηρισμούς που τελευταία κυκλοφορούν με σκοπό να τον σπιλώσουν όπως πχ «Εθνικός Αερολόγος» ή "Εθνικός ΑΕΡΙΟΛΟΓΟΣ". Δεν θα πρέπει να ισχύσει το «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια- όπως εκείνος θα το διατύπωνε (προκειμένου να μη χαθεί και η γλώσσα): «Όμφακες εισί». Είναι ντροπή μας (αιδώς;) να τον φθονούμε, επειδή δεν μπορούμε να τον φθάσουμε. Να του μοιάσουμε. Να πλησιάσουμε κάπως το μέγεθος του διανοητικού του διαμετρήματος. Ευτυχώς!...