Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Υπόθεση «εγκληματική οργάνωση»: Συμβούλιο Εφετών αρνείται να εφαρμόσει απόφαση του Αρείου Πάγου!

Η εισηγήτρια του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, Χριστίνα Ρωμέση, επιδίωξε δύο φορές να αυτοεξαιρεθεί λόγω κουμπαριάς με δικηγόρο βασικού κατηγορουμένου. 

Παρότι ο Άρειος Πάγος τη δικαίωσε, το Συμβούλιο Εφετών, όπου αρχικά προσέφυγε, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας!...
 Το γεγονός επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση.

Ιδού το απόσπασμα από την αναίρεση που άσκησε στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο κ. Παπαγεωργίου: «... Παρά ταύτα το Συμβούλιο Εφετών αγνοεί την γνωστή σε αυτό κρίση του Αρείου Πάγου επί του επιλυθέντος νομικού ζητήματος και υποβαθμίζοντας ανεξήγητα το ακυρωτικό δικαστήριο, εμμένει σε εσφαλμένη εφαρμογή του άρθρου 23 ΚΠΔ, παρά την προβλεπόμενη από το νόμο δέσμευση του. Έτσι, όμως, το εκδόσαν το προσβαλλόμενο βούλευμα συμβούλιο εφετών, κατέστησε αυτό αναιρετέο, για υπέρβαση εξουσίας...».
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.