«Βασίλισσα» και… καλά 40!

Κι αν έχανε πάλι θα περνούσε. Την πρόκριση από το 49’ την είχε καθαρίσει. Μια πραγματική «βασίλισσα» όμως δεν γονατίζει ποτέ. Ούτε όταν χάνει με δυο γκολ διαφορά στο 83’ και το μόνο που παίζεται είναι το γόητρο!

Συνεχίζοντας την πεισματική άρνησή της να χάσει, η Ρεάλ δεν σφράγισε απλώς το εισιτήριο για τους «8» του Copa Del Rey....
, αλλά έκανε με το 3-3 ένα ιστορικό ρεκόρ: Ξεπέρασε την περσινή επίδοση της Μπαρτσελόνα και έμεινε για 40ο παιχνίδι αήττητη!

Παρόλο που το ματς ξεκίνησε στραβά (με τον Ντανίλο να σκοράρει στη λάθος εστία και να δίνει ελπίδες στους Ανδαλουσιανούς ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν το 3-0 του πρώτου αγώνα) ο Ασένσιο αποκατέστησε την τάξη στο ξεκίνημα του β’ μέρους: Με μια ασύλληπτη γκολάρα που θύμισε Μπέιλ και Ρονάλντο μαζί και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση.

Βέβαια η Σεβίλλη έδειξε αξιοθαύμαστο πείσμα. Δεν αρκέστηκε απλώς στο να ξαναπάρει προβάδισμα (με ωραίο βολέ του Γιόβετιτς στο ντεμπούτο του), αλλά το διεύρυνε κιόλας, μετά από γκέλα του Κασίγια που εκμεταλλεύτηκε ο Ιμπόρα.

Εκεί όμως που οι Ανδαλουσιανοί τόλμησαν να σκεφτούν το θαύμα (αφού το ματς βρισκόταν στο 77’ και χρειάζονταν δυο ακόμη γκολ για να περάσουν) η Ρεάλ εκνευρίστηκε.

Πρώτα λοιπόν μείωσε με πέναλτι που κέρδισε ο Κασεμίρο και εκτέλεσε… επιδεικτικά ο Ράμος (αλά Πανένκα) και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε ΚΑΙ το ρεκόρ. Χάρη σε ένα υπέροχο σόλο του Μπενζεμά και ένα σουτ που κόντραρε πριν καταλήξει στα δίχτυα και σφραγίσει μια ιστορική επίδοση για τους «μερένχες».