10 τρόποι να ξεπεράσεις μια κακή μέρα

«Η κακή διάθεση θα έρχεται και θα φεύγει σε όλη σου τη ζωή. Το μόνο που θα καταφέρεις αφήνοντας τη να σε τρομάζει είναι να την κάνεις να διαρκεί περισσότερο και να φαίνεται σοβαρότερη» είπε κάποτε ένας σοφός. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε να δούμε πώς μπορείτε να την αποβάλλετε πιο γρήγορα....


Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Πριν βιαστείτε να καγχάσετε, να σας ενημερώσουμε πως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η αφυδάτωση ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για τον ανεξήγητο εκνευρισμό, την έλλειψη εγρήγορσης και το γενικότερο αίσθημα κατάπτωσης του οργανισμού.

Φάτε κάτι

Κατά προτίμηση, όχι junk food όπως σας υπαγορεύει η παρόρμησή σας. Αυτό που θέλετε δεν είναι ένα κιλό αλάτι και ένα οικογενειακό παγωτό, αλλά κάτι με πρωτεΐνη –ένα ωραιότατο μπριζολάκι, ένα μπολ χούμους, ή μερικούς ξηρούς καρπούς αν δεν πεινάτε πολύ.

Κάντε ένας ντους

Κάνει θαύματα στη διάθεσή σας, είτε τραγουδάτε είτε όχι.

Πηγαίνετε μια βόλτα

Θα ήταν προτιμότερο να πηγαίνατε για τζόκινγκ, ή για μια ωρίτσα στο γυμναστήριο, αλλά καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να μην έχετε την απαιτούμενη ενέργεια. Οπότε αρκεί να μαζέψετε τις δυνάμεις σας, να σηκωθείτε από τον καναπέ, να πάρετε την αγαπημένη σας μουσική στα ακουστικά και να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια στη γειτονιά σας –έστω, τον γύρο του τετραγώνου. Αν χρειάζεστε κίνητρο ακόμα και για αυτό, πείτε στον εαυτό σας πως πηγαίνετε μέχρι το περίπτερο να πάρετε έναν χυμό –ναι, ξέρουμε, τσιγάρα θα πάρετε, αλλά προσπαθούμε να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα εδώ.

Πείτε κάτι καλό σε κάποιον

Πάρτε τηλέφωνο τον καλύτερό σας φίλο, ή τη μαμά σας, να τους πείτε πόσο πολύ τους αγαπάτε. Αν σας φαίνεται υπερβολικό, ή αστείο, ή και τα δύο, γράψτε μια καλή κουβέντα σε κάποιον online –μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο inbox, ή, για κάτι ακόμα πιο light, να σχολιάσετε ένα αστείο status/ μια φωτογραφία/ ένα βιντεάκι που πόσταραν οι φίλοι σας. Η θετική ενέργεια που στέλνετε γυρίζει πίσω σε εσάς, σύμφωνα με τους κανόνες του κάρμα(τος).

Βάλτε μουσική

Είτε στο κινητό για να πάτε τη βόλτα γύρω από το τετράγωνο που λέγαμε, είτε στα ηχεία του υπολογιστή για να χορέψετε στη μέση του σαλονιού.

Κάντε (ή ζητήστε να σας κάνουν) μια αγκαλιά

Οι αγκαλιές κάνουν θαύματα στην ψυχολογία μας. Μην φοβάστε να ζητήσετε μια αγκαλιά από τους φίλους σας, ή από τα κατοικίδια των φίλων σας –την απολαμβάνουν κι εκείνοι όσο κι εσείς, δεν σας κάνουν χάρη, μην ανησυχείτε.

Κοιμηθείτε

Κάνει καλό στα πάντα –από το δέρμα και τα επίπεδα του στρες μέχρι την διάθεση και την αποδοτικότητά σας σε ό,τι κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας– και επιπλέον βοηθά στο εξής σημαντικό: να σταματήσετε να σκέφτεστε, και να λυπάστε τον εαυτό σας για την κακή σας διάθεση.

Απασχοληθείτε με κάτι

Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, όπως το να οργανώσετε το χάος της ντουλάπας ή των συρταριών στο γραφείο, ή κάτι μεγαλύτερο, όπως το να γράψετε ένα τραγούδι, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δείτε μερικά βιντεάκια από τα Tedx και να μάθετε καινούρια πράγματα. Σημασία έχει να «κατευθύνετε» το μυαλό σας σε κάτι άλλο πέρα από αυτό που έχει κολλήσει να σκέφτεται. 

Δώστε στον εαυτό σας μια εβδομάδα

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, υποσχεθείτε στον εαυτό σας το εξής: Θα ανησυχήσετε σοβαρά για την κακή σας διάθεση, σε επτά μέρες από τώρα. Στο μεταξύ, θα συνεχίσετε κανονικά την ζωή σας/ τις δουλειές/ τις εξόδους με τους φίλους σας, και θα περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί. Βάζουμε στοίχημα πως, αν δεν το σημειώσετε σε κάποιο ημερολόγιο ή αν δεν βάλετε μια σχετική υπενθύμιση στο κινητό, σε μια εβδομάδα θα έχετε ξεχάσει την υπόσχεσή σας –απλώς γιατί η κακή διάθεση θα έχει εξαφανιστεί.