Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Τα 10 πανεπιστήμια επαγγελματικής επιτυχίας!

Μπορεί να έχεις λιώσει παντελόνια στο διάβασμα για ένα πτυχίο. Όμως, το θέμα είναι πόσο καλά σε έχει προετοιμάσει το πανεπιστήμιό σου γι’ αυτό που λέγεται: Αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την κατάταξη του Higher Education 2016 που δημοσιεύτηκε στους New York Times, για την απασχολησιμότητα, αποκαλύπτεται ποιά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ....
«τροφοδότησαν» με στελέχη κορυφαίες εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

Το «πρώτο των πρώτων» στην παραγωγή πτυχιούχων έτοιμων για εργασία είναι το «California Institute of Technology», ενώ ακολουθούν το «Massachusetts Institute of Technology» και το «Harvard University».

Τις θέσεις 4 – 10 καταλαμβάνουν:

* University of Cambridge
* Stanford University
* Yale University
* University of Oxford
* Technical University of Munich
* Princeton University
* University of Tokyo

Στην έρευνα που έγινε σε 34 χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο πανεπιστήμια στο top 10 της κατάταξης της απασχολησιμότητας, και η Γερμανία με την Ιαπωνία έχουν από ένα.

Πιο κάτω, ο πίνακας γίνεται πιο διεθνής, με εκπροσώπηση της Κίνας, της Σιγκαπούρης, του Καναδά και της Γαλλίας, στις θέσεις 11-20. 
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.