«Καθαρίζει» την κρίση και MEΓΑλώνει κατά 30% τα κέρδη της!

Την συνεχή ανάπτυξη της ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής επιβεβαιώνει ο ισολογισμός της εταιρείας για το 2015, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση στα βασικά οικονομικά της μεγέθη

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής αυξήθηκε κατά 19,13%....
, αγγίζοντας τα 134,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα  113 εκατ. ευρώ το 2014. Το Λειτουργικό Αποτέλεσμα (ΕΒΙΤ) αυξήθηκε κατά 31,61% και ανήλθε σε 7,6 εκατ. ευρώ το 2015 συγκριτικά με τα 5,7 εκατ. ευρώ το 2014. Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 46 εκατ. ευρώ έναντι 38,7 εκατ. ευρώ το 2014, καταγράφοντας αύξηση 18,4%.  Τέλος, τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση κατά 30% και διαμορφώθηκαν στα 6,1 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ και τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ το 2014.


Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την τελευταία εξαετία της οικονομικής κρίσης (2010-2015), η ΜΕΓΑ κατάφερε να βγει νικητής, αυξάνοντας το τζίρο της κατά 90%, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πλάνο (επενδύσεις πάνω από 45 εκ. €) και αυξάνοντας το προσωπικό της κατά πάνω από 63%.  Επιπρόσθετα, ενδυναμώνοντας τις συνεργασίες σε πάνω από 30 χώρες, κατάφερε να τετραπλασιάσει τις εξαγωγές της.

Αμιγώς ελληνική ως εταιρεία, η ΜΕΓΑ σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1980 και πλέον έχει παρουσία σε 4 Ηπείρους, ενώ χρόνο με το χρόνο κατακτά νέες αγορές στο εξωτερικό.

Στο portfolio της ανήκουν γνωστές μάρκες όπως οι  EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Tipers, Wet Hankies, ΜΕΓΑ και Sani, που κατέχουν ισχυρές ή και ηγετικές θέσεις στην ελληνική αγορά, αλλά και δυναμική παρουσία στο εξωτερικό. Επίσης, αναφοράς χρήζει η συμμετοχή της εταιρείας με το μεγαλύτερο ποσοστό στο συνολικό private label της κατηγορίας προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα.  Ανάμεσα στις αλυσίδες σουπερμάρκετ που έχουν αναθέσει την παραγωγή private label προϊόντων στην ΜΕΓΑ συγκαταλέγονται οι Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος (Delhaize Ahold), ΕΛΟΜΑΣ, Lidl, Μασούτης, ΠΕΝΤΕ, Σκλαβενίτης

 Επιπλέον, η ΜΕΓΑ έχει αναλάβει την παραγωγή επώνυμων προϊόντων πολυ-εθνικών εταιρειών-κολοσσών στον τομέα ατομικής υγιεινής (contract manufacturing) - συχνά, μάλιστα, με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σχεδιασμού (βιο-διασπώμενα, προϊόντα με εξαιρετικές ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα, 100% Cotton, κλπ.).