Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ανατροπή! Αλλάζει εκ βάθρων την Δημόσια Τηλεόραση ο Νίκος Παππάς; Η σημαδιακή επίσκεψη στη France TV, με Τσακνή…

Στα κεντρικά της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης, France Televisions, ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε για το ιδιαίτερα ενδιαφέρον project του France TV Info, του νέου 24ωρου αμιγώς ενημερωτικού καναλιού, το οποίο δομεί την πληροφόρηση στα μέτρα της εποχής τουInternet και των social media.

Ο Γενικός Γραμματέας της France Televisions, Francis Donnat, ανέλυσε με ποιον τρόπο το νέο σχήμα υπερέβη τις εγγενείς δυσκολίες και αξιοποίησε...
όλο το υφιστάμενο δυναμικό των τεσσάρων δημοσίων οργανισμών που το απαρτίζουν (France Televisions, Radio France, France 24, INA), με το μικρότερο δυνατό κόστος. Από την πλευρά του, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι το France TV Info «μπορεί να λειτουργήσει ως μοντέλο για τη μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης στη νέα εποχή της υψηλής τεχνολογίας, με αξιόπιστο ενημερωτικό προϊόν σε 24ωρη βάση και οικονομίες κλίμακας».

Στην έδρα του TV5 Monde, ο Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, συζήτησε την αναβάθμιση της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και του γαλλικού τηλεοπτικού ομίλου. Επίσης, είχε αναλυτική ενημέρωση για την κυβερνο-επίθεση που δέχθηκε το TV5 Monde στις αρχές του 2015, η οποία απείλησε την ίδια την ύπαρξη του ομίλου, καθώς και για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί έκτοτε προκειμένου να αναπτυχθεί ένα πλήρες και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα κυβερνο-ασφάλειας. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ και ο Πρόεδρος του TV5 Monde, Yves Bigot, συμφώνησαν να συνεργαστούν οι δύο πλευρές και σε αυτό τον τομέα.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.