Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

"Κόλαση" στο Eurogroup! "Θα πάμε σε εκλογές" - "Να πάτε"!

Κάθε φορά που συνεδριάζει το Eurogroup, υπάρχουν οι επίσημες δηλώσεις πριν και μετά τη συνεδρίαση, η συνέντευξη Τύπου και όλες αυτές οι... politically correct διαδικασίες. Ωστόσο το... ζουμί δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στις αποκαλύψεις για τους διαλόγους των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ που συνήθως έρχονται στο "φως" της δημοσιότητας αργότερα...


Το πρόσφατο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αφού το διακύβευμα ήταν μεγάλο: Η Κυβέρνηση ήλπιζε πως θα σηματοδοτούσε την αρχή ενός πιο "φωτεινού" μέλλοντος για τη χώρα, με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τη δρομολόγηση της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και φυσικά το -ουσιαστικό- άνοιγμα της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τελικά συμφωνήθηκαν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που θα ενεργοποιηθούν από τον Ιανουάριο του 2017 και θα οδηγούν σε μείωσή του κατά 20% έως το 2060.

Η κατάσταση, όμως, μέσα στη συνεδρίαση φαίνεται πως... χτύπησε κόκκινο, με τους διαλόγους -σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής- να είναι ενδεικτικοί του -για ακόμη μία φορά σε συνεδρίαση που αφορά στην Ελλάδα- κλίματος...
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.