Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

«Στοπ» στην ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ σε καταστήματα ΟΠΑΠ

Σε διάταξη του νόμου-σκούπα για το πλαστικό χρήμα και το πτωχευτικό δίκαιο με την οποία δεν θα επιτρέπεται σε 4.600 καταστήματα του ΟΠΑΠ να αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει εξασφαλίσει άδεια για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα απο την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών....

Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο, η κοινοβουλετική ομάδα του κόμματος θα καταψηφίσει τη σχετική διάταξη.

Ο ίδιος τόνισε ότι με αυτή τη ρύθμιση απαγορεύεται σε οντότητες στους τομείς των τυχερών παιγνιδιών, του στοιχηματισμού και στις εταιρίες διάθεσης όπλων, εμπορίας όπλων κινητικών και άλλων, να μπορούν στα POS και στα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν μέσα στα μαγαζιά τους να κάνουν πληρωμές για τρίτους ή να δέχονται πληρωμές ΔΕΚΟ και  κινητής τηλεφωνίας.

«Είναι δυνατόν να δίνουμε άδειες σε χιλιάδες τέτοιου τύπου επιχειρήσεις και να λέμε τώρα ότι αποτελούν τομείς  υψηλού κινδύνου για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή;», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Δεν μπορούμε να δίνουμε άδεια σε κάποιον που λέμε ότι μπορεί να κάνει παράνομη δραστηριότητα όταν δέχεται πληρωμές για ΔΕΚΟ. Το περίπτερο τότε γιατί το κάνει; Αυτό δεν θα το στηρίξουμε».
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.