Ιδεοληπτικά Αποκαΐδια



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Αλγεινή εντύπωση προξένησαν, ανησύχησαν και σύγχυσαν οι δηλώσεις νυν βουλευτή, καθηγητή Νομικής και τέως Υπουργού Δικαιοσύνης του (Συν) Κυβερνώντος Κόμματος, αναφορικά με το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας («Σ»).
Προφανώς οι «Σ» δεν κατασκευάζονται για να ….. καίγονται είτε από περιθωριακούς μπαχαλάκηδες ανεγκέφαλους ή από καμένους διανουμενίστικους εγκεφάλους.
Δεν θα εξηγήσω τα αυτονόητα του συμβολισμού της «Σ» - ως Εθνικού  Συμβόλου κάθε χώρας – αλλά θα αναφερθώ στις επιπτώσεις της παραθεώρησης της από εκλεγμένους «Πολιτικούς»(!). Και τώρα, αλλά και στο παρελθόν :καθηγητές, ιδεοληπτικοί, αναρχομηδενιστές, αριστεριστές –με τις διάφορες αποχρώσεις τους – και ιμιτασιόν  αντιεξουσιαστές , έχουν χαρακτηρίσει την «Σ» ως ένα πανί που έραψε μια ράφτρα».
Ακριβολογούν, έτσι είναι. Ακόμα και στα Κουμουνιστικά Καθεστώτα, τα Σοσιαλδημοκρατικά , τα Εθνικοσοσιαλιστικά , τα Ολοκληρωτικά, κ.ο.κ. Κάποιοι τις έραψαν (και όχι ο ίδιος ο .....
Στάλιν, ο Χίτλερ, ο Μάο , ο Μουσολίνι, κλπ).
Το ζήτημα δεν είναι το υλικό ή ο κατασκευαστής αλλά ο Συμβολισμός!
Ο Σταυρός – για τον Χριστιανό σημαίνει το ίδιο, ανεξάρτητα αν είναι από ξύλο ή μέταλλο. Το ίδιο ισχύει για άλλα θρησκεύματα, Σημαίες, Σύμβολα. Βέβαια – για να είμαι δίκαιος και ακριβής- ο κος τ. Υπουργός δεν ζήτησε τη κατάργηση της «Σ», ούτε συνέστησε το κάψιμό της.
Πρότεινε να μην διώκεται και να μην τιμωρείται όποιος προβεί σε μια τέτοια πράξη. Ζητεί απλώς την …. αποποινικοποίηση του καψίματος. Κάτι που συνάδει με τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», στα οποία προδήλως εντάσσεται και το κάψιμο (!). Αυτή η αντίληψη δεν είναι μόνον αφελής, ή εθνομηδενιστική αλλά και εξόχως επικίνδυνη.  (Σ.Σ Δέχομαι, καλόπιστα, πως ο τ. Υπουργός είναι ειλικρινής, όταν  προκρίνει το «δικαίωμα  έκφρασης» των μπουρλοτιέρηδων κουκουλοφόρων!
Προσέξτε : Εκτός από την προσβολή του Συμβόλου και την επίδειξη                                                   Ε θ ν ο μ η δ ε ν ι σ μ ο ύ , διαπιστώνεται και κάτι άλλο, σε ανώτατο μάλιστα κυβερνητικό επίπεδο:
 Απαιδευσιά, άγνοια – ή και , αγνόηση; - της λειτουργίας μιας κοινωνίας, ενός Κράτους.



Είναι ανεπίτρεπτο Υπουργοί να προτάσσουν /στηρίζουν τα απαράδεκτα δικαιώματα βανδάλων,  περιθωριακών μειονοτήτων έναντι της πλειονότητας.
Ποτέ και πουθενά παγκοσμίως – σε δημοκρατικές χώρες, μη μπαχαλοποιημένες, όπως η δική μας – δεν επιλέγεται το, αρρωστημένο μέρος, έναντι του όλου, των παραδόσεων , των ηθών, εθίμων, προσφοράς όσων έχυσαν το αίμα τους κρατώντας τη Σημαία, για να την προσβάλλουν σήμερα τα ιδεοληπτικά αποκαΐδια! ).
Αλήθεια, τόσα χρόνια, τόσες Κυβερνήσεις , τι πέτυχαν με την επίδειξη ανοχής και ατιμωρησίας των μπαχαλάκηδων; Διαιώνιση των βανδαλισμών, τραυματισμούς , νεκρούς, εξαιτίας του σεβασμού των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εκτόνωσης»(;).
Μίλησε και για "ισορροπημένη στάση της Αστυνομίας απέναντι στους εξουσιαστές. Αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα  και τα επεισόδια".
Είμαι βέβαιος ότι οι ειδικοί θα προβληματίστηκαν με τις περίεργες …  «ισορροπημένες» αυτές θέσεις /απόψεις.
Πιο ανήσυχοι θα είναι οι νομικοί μας οι οποίοι αντιλαμβάνονται καλύτερα ότι η ατιμωρησία δεν δρά ……κατασταλτικά (!!!).Πρότεινε την εξής αντιμετώπιση: «Ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία του καψίματος της Σημαίας» (Σ.Σ Υποθέτω πως το ίδιο ισχύει – κατ’ αυτόν- με τα καψίματα και τα μολώτοφ στην πόλη, από τους
εξ  Εξαρχιστάν προερχόμενους).
Έτσι, τώρα εξηγούνται όλα.  Αυτοαποκαλύπτονται κάποιοι.
Να γιατί δεν συλλαμβάνονται οι δράστες, δεν βγαίνουν οι κουκούλες των κουκουλοφόρων. Έχουν επιλεγεί  άλλοι, πιο «ιδεαλιστικοί, ανθρωπιστικοί παιδαγωγικοί»  τρόποι αντιμετώπισης!....



ΥΓ Γι αυτό μίλησα για επικίνδυνες προτάσεις. Αν συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία, θα οδηγηθούμε σε πλήρη κοινωνική και εθνική διάλυση. Μήπως οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ – με άλλου είδους πατριωτικά χαρακτηριστικά υποθέτω  - θα πρέπει να αντιδράσουν για τον εξευτελισμό του Εθνικού μας Συμβόλου;