Τι έχει … η ΝΔ, με τους συνταξιούχους ; …

«- Οι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται κατά 40% τα τελευταία χρόνια.
– Θυμούνται τη ΝΔ να διαδηλώνει ώστε να περικοπούν ραγδαία οι επικουρικές και να καταργηθεί άμεσα το ΕΚΑΣ λίγο πριν το δημοψήφισμα του 2015…

– Και τώρα, ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες από αυτούς βλέπουν τη ΝΔ να δίνει μάχη ώστε να μην πάρουν τα 620 εκατ. ευρώ».

Την επισήμανση έκανε αργά το βράδυ ο Υπ Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αλλά είναι αλήθεια, ότι συζητιόταν ευρύτατα κατά τη διάρκεια της σημερινής ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, σε πολλά νεοδημοκρατικά κοινοβουλευτικά πηγαδάκια. Αρκετοί μάλιστα βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπενθύμιζαν πως η μοναδική ηλικιακή κατηγορία του εκλογικού σώματος, στην οποία επικράτησε με άνεση η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ( Σεπτέμβριος του 2015 ), ήταν εκείνη των ” άνω των 60-65 ” … Δηλαδή αυτή ακριβώς η κοινωνική ομαδα, στην οποία τόσο εύκολα έσπευσε να γυρίσει την πλάτη σήμερα, η νέα ηγεσία του κόμματος και να συνταχθεί – μόνη εκείνη σε όλη την Ευρώπη – με το στρατόπεδο του Γερμανού ΥπΟικ Β Σόιμπλε και του Ολλανδού Γερούν Νταισελμπλουμ ( ο οποίος πλέον εγκαλείται από το Ευρωκοινοβούλιο, να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα για το ότι υπάκουσε αυθαίρετα στην άρνηση Σόιμπλε, για το βοήθημα στους έλληνες μικροσυνταξιούχους… )