Ντόρτμουντ, όπως μόνο αυτή ξέρει!

Ένας άτυπος τελικός ήταν αυτός ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ντόρτμουντ στην τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων για το ποιος θα κατακτήσει την 1η θέση του 6ου γκρουπ και οι Βεστφαλοί, παίζοντας ακριβώς με τον τρόπο που ξέρουν, επέστρεψαν από το εις βάρος τους 2-0 και πήραν την ισοπαλία (2-2) που τους εξασφάλισε την πρωτιά....
 Οι Μαδριλένοι παίζοντας φανερά με κατεβασμένες ταχύτητες μετά το ντέρμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έδειχναν να μην «καίγονται» για τη νίκη, ωστόσο με δεδομένη την ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά κατάφεραν με ευκολία να βρουν το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 28' και χωρίς μέχρι τότε να έχει απειλήσει ιδιαίτερα τον Βαϊντενφέλερ, ο Καρβαχάλ από τα δεξιά βρήκε στην κίνηση τον Γάλλο επιθετικό και ο τελευταίος με ένα άνετο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Με το ματς να κυλάει στον ίδιο ρυθμό και την Ντόρτμουντ να είναι πάντα έτοιμη να χτυπήσει στην κόντρα με τους Σίρλε, Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις, η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε και δεύτερο γκολ με τον σκόρερ να είναι ίδιος, αλλά ο... σερβιτόρος να είναι αυτή τη φορά ο Χάμες Ροντρίγκες, καθώς στο 53' έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Μπενζεμά και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε για το 2-0.

Το ματς όμως δεν τέλειωσε εκεί (αδύνατο να συμβεί κόντρα σε γερμανική ομάδα) και ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε στη Ρεάλ να το καταλάβει και μάλιστα πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα, στο 61' έγινε ο τελικός αποδέκτης μιας ακόμα αντεπίθεσης και συνεργασίας των συμπαικτών του και από τελική ασίστ του Σμέλτσερ ξαναέβαλε πολύ γρήγορα την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια στιγμή συνέχιζε να παίζει στο... ρελαντί και να μην «πεθαίνει» για την 1η θέση και τελικά το πλήρωσε στο τέλος του ματς και συγκεκριμένα στο 89', όταν και πάλι από αντεπίθεση, σήμα-κατατεθέν της Ντόρτμουντ, ο Ρόις πήρε την πάσα από τον σκόρερ του πρώτου τέρματος και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας που μεταφράστηκε και ως 1η θέση του ομίλου.

Παρ' όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι και τόσο δυσαρεστημένη από τη 2η θέση, καθώς αποφεύγει ούτως ή άλλως Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, με τις πιο επικίνδυνες ομάδες που είναι υποψήφιες για διασταύρωση στους «16» είναι η Άρσεναλ και η Γιουβέντους.