Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Όχι τόσο... Ένωση! Έτσι θα διαλυθεί η Ευρωζώνη

Το Focus Economics, επιχειρεί μια ρεαλιστική προσέγγιση για το μέλλον της Ευρωζώνης. Σε αυτήν παρουσιάζονται οι κρίσιμες ημερομηνίες του 2017 για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η σημερινή κατάσταση της οικονομίας αλλά και η απειλή μιας νέας κρίσης χρέους στις χώρες του Νότου.

“Σε λίγη ώρα, ο Ματέο Ρέντσι θα πάψει να είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας, μετά τη συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ.....
στο ιταλικό δημοψήφισμα. Η εξέλιξη αυτή είναι ικανή να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην Ευρωζώνη και να σημάνει την σταδιακή της αποδιάρθρωση.

Το ιταλικό δημοψήφισμα στόχευε εν πολλοίς στην συρρίκνωση του ενός εκ των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου. Παρόλα αυτά, ο Μπέμπε Γκρίλο και το λαϊκίστικο αντιευρωπαϊκό κίνημά του, το “Κίνημα των 5 Αστέρων”, ήταν αποφασιστικός παράγοντας στην επικράτηση του ΟΧΙ, γεγονός που προστίθεται στην άνθηση του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σηματοδοτεί την έναρξη μιας ιδιαίτερα κρίσιμης χρονιάς για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση της νομισματικής ένωσης.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.