Ο "ψυχρός πόλεμος"... θερμαίνεται! Απελαύνει Ρώσους ο Ομπάμα, "πολιτικό πτώμα" τον χαρακτηρίζει η Ρωσία!

Λίγες ημέρες πριν παραδώσει την προεδρία των ΗΠΑ στον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάρακ Ομπάμα ανεβάζει την ένταση στις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία με τα μηνύματα να είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα τη λήψη μιας σειράς μέτρων εναντίον της Ρωσίας λόγω της ανάμιξης που της προσάπτει η Ουάσινγκτον στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές....
, κυρίως με την κήρυξη ως «ανεπιθύμητων προσώπων» 35 ρώσων διπλωματών που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές ανήκουν στις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.

Ουσιαστικά τους απελαύνει, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως τους έχει δοθεί διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τη χώρα!

«Οι ενέργειες αυτές ακολουθούν επανειλημμένες κατ' ιδίαν και δημόσιες προειδοποιήσεις μας προς τη ρωσική κυβέρνηση και αποτελούν μια απαραίτητη και προσήκουσα αντίδραση στην προσπάθεια να πληγούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά παράβαση των καθιερωμένων διεθνών πρακτικών συμπεριφοράς», τόνισε ο Ομπάμα σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.

«Αυτές οι ενέργειες δεν θα αποτελέσουν το σύνολο της αντίδρασής μας στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας. Θα συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες ενέργειες σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας, ορισμένες από τις οποίες δεν θα δημοσιοποιηθούν», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.