Πεπ, από δω η πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Εξαιρετικά… αγενής στην πρώτη της γνωριμία με τον Πεπ Γκουαρντιόλα φάνηκε η Λέστερ. 

Η τραγική, φέτος, στην Premier League, πρωταθλήτρια Αγγλίας, που προερχόταν, μάλιστα, από τη συντριβή (5-0) στο Οπόρτο, μετέτρεψε σε ένα ατελείωτο… πάρτι την αναμέτρηση τη Σίτι, διαλύοντάς τη με το απίστευτο 4-2!

Τα ακόμη πιο απίστευτα, όμως, είναι άλλα…

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν, στο 5’, μπροστά στο σκορ 2-0 και στο 20’… 3-0! Ο Τζέιμς Βάρντι, δε, που φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό «εκτελεστή», έχοντας να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 10 Σεπτέμβρη(!), πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, ενώ η ασίστ του Μαχρέζ για το τρίτο «παστέλι» των «αλεπούδων» ήταν η πρώτη του Γάλλου στον 29χρονο Άγγλο από τον… Φλεβάρη!

Μόλις στο 3’, λοιπόν, ο Σλιμανί βρήκε με ωραία, κάθετη μπαλιά τον Βάρντι, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπράβο, «γράφοντας» το 1-0. Πριν βρουν οι «πολίτες» τι τους… χτύπησε, ο Αλγερινός «σέρβιρε» ξανά και ο Κινγκ, με τρομερό σουτ, έκανε στο 5’ το 2-0! Αλλά είχε και άλλο…

Αφότου Μαχρέζ και Χουτ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες -για να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τον Πεπ στις σκέψεις του- ο πρώτος έδωσε στον Βάρντι, που έκανε το 3-0, με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα! Και όλα αυτά, ενώ η Σίτι είχε 77% κατοχή μπάλας!

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την είσοδο του Γιάγια Τουρέ στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά η… τρικυμία στην άμυνα μεταφέρθηκε στην επίθεση, με την πρωταθλήτρια του 2014 να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη!

Και το πλήρωσε… Ο Βάρντι δεν είπε «όχι» στο απίστευτο «δώρο» του Στόουνς και πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, έστειλε στο 79’ το σκορ σε… δυσθεώρητα ύψη, για το 4-0! Οι «πολίτες», πάντως, βρήκαν το κουράγιο και μείωσαν, στο 82’, με το φάουλ του Κολάροφ και στην εκπνοή, με τον Νολίτο, για το τελικό 4-2. Τα προσχήματα, ωστόσο, δεν τα έσωσαν, χάνοντας, ταυτόχρονα, πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» του τίτλου…