Βαυαρία: Η Αθήνα του Βορρά. Πως η ηγεσία της Γερμανικής ελιτ μεγαλώνει με αυστηρή αρχαιοελληνική Παιδεία

Πολύ σημαντικά πράγματα για την Γερμανία που πολλοί Ελληνες δεν γνωρίζουν, παρουσιάζει η σημερινή Διασπορά στην ΕΡΤ3 !! Ένα οδοιπορικό αποκάλυψη, στην πρωτεύουσα του κόμματος της Μέρκελ, την Βαυαρία. Στα αυστηρά Λύκεια του Μονάχου αλλά και της γειτονικής Βάδης-Βιτεμβέργης, όπου ανελίσσεται η ελίτ της Γερμανίας. Οι ηγέτες που ηγεμονεύουν στις μεγαλύτερες βιομηχανιες της χώρας ( BMW ), τράπεζες, κόμματα, αλλά και στη ιδια τη Γερμανία....
Το μοντέλο εκπαίδευσης στα Λύκεια αυτά παραμένει από την εποχή του πατέρα του Όθωνα, αυστηρά αρχαιολατρικό και κλασικό. Υπάρχει δε μια επιγραφή στην είσοδό τους που παραπέμπει στο “Πας μη Έλλην ( ως προς την Παιδεία ), βάρβαρος…”.
Ένα οδοιπορικό που “υποδεικνύει” οτι μπορούμε δηλ να κάνουμε “επιθετική” πολιτική διπλωματίας στην Βαυαρία,έδρα των Χριστιανοκοινωνιστών του Βέμπερ,θυμίζοντας απλώς την πρόσφατη Ιστορία τους!!! Με τον μεγαλύτερο Φιλέλληνα Ευρωπαίο ηγεμόνα του 19ου αιώνα, Λούντβιχ, ο οποίος έγραψε:” Ανταλλάσω τον θρόνο μου και όλη την περιουσία μου για την Ελευθερία της Ελλάδος!!!” ( Το 1827)..
Τις μακρά στον χρόνο κείμενες Ελληνοβαυαρικές σχέσεις από την εποχή του Βασιλιά Λούντβιχ ο οποίος υπήρξε ένας εκ των πιο φλογερών Φιλελλήνων ηγεμόνων την εποχή του 1821 παρουσιάζει η εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ της ΕΡΤ3 την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00.
Συνεντεύξεις με επιφανείς Ελληνες του Μονάχου,ακαδημαικούς,νομικούς,φιλολόγους,ιστορικούς και εκπαιδευτικούς για τα ζητήματα της Ελληνοβαυαρικής συνεργασίας,των Ελληνικών γραμμάτων,της Ορθοδοξίας,της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης,των Μνημείων και παρακαταθηκών της Ελλάδος στο Μόναχο