Κούδας στον Ντέμη για τον Σαββίδη: «Ακόμη δεν έχει εξαφανίσει τα καρκινώματα που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ»

Περίπου έναν χρόνο συμπληρώνει ο Γιώργος Κούδας σε ρόλο συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Ο παλαίμαχος άσος του "Δικεφάλου του Βορρά" μίλησε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΟΚ αλλά και το «ζήτημα» με τον Τζαβέλλα.

Υποστήριξε ότι πρέπει -πάντα- τα προβλήματα σε μια ομάδα να λύνονται χωρίς να γίνονται ευρύτερα γνωστά, ενώ κρίνοντας τις αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη....
υποστήριξε ότι τον τελευταίο χρόνο έχει κάνει αρκετές σωστές ενέργειες αλλά ακόμη «δεν έχει εξαφανίσει τα καρκινώματα που υπάρχουν». Ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να τα διορθώσει και αυτά...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κούδα στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη

-για τον ΠΑΟΚ και την πρόκριση:
«Μετά από μια τελευταία εβδομάδα, μια εβδομάδα των Παθών, ευτυχώς και κάτι καλό. Θέλω να βλέπω ποδόσφαιρο. Με αυτό μεγάλωσα και αυτό κάνω τόσα χρόνια. Τουλάχιστον, υπάρχουν μερικά παιχνίδια που μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους, τουλάχιστον να τα βλέπουμε αυτά».

-για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ...
«Ναι παίζει όμορφο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να υπάρχει και μια συνέχεια στην ομάδα. Αυτό δεν το έχουμε μάθει, και στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Πρέπει οι ομάδες μας να γίνουν περισσότερο ευρωπαϊκές. Τόσα χρόνια φτάνουμε σε ένα σημείο και δυστυχώς εκεί κάνουμε βήματα πίσω. Ξέρεις Ντέμη, σε τι συνθήκες έπαιζες εσύ, σε αυτές έπαιζα και εγώ και δυστυχώς αυτές υπάρχουν ακόμη και τώρα στο πρωτάθλημα. Και μετά από τόσα χρόνια αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε τα γήπεδα και μετά τους ποδοσφαιριστές, παίρνουμε τους ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε γήπεδο να παίξουν».

-για τον Ντέμη και πως ξέφυγε από τους σκάουτερ του ΠΑΟΚ:
«Ο Σαράφης τον είχε δει τον Ντέμη. Είχε πει ότι είναι ένας παίκτης... η έκφρασή του Σαράφη ήταν ότι ο Ντέμης ήταν λίγο κοντούλης αλλά ήταν καλός. Ο Βουλινός όμως τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιος άλλος ψηλός».

-για το DNA του ΠΑΟΚ και την εικόνα της ομάδας στο ματς με τη Φιορεντίνα και μετά με τον Ατρόμητο:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για το DNA. Δεν αλλάζει αυτό δεν μεταγγίζεται. Ο Ντέμης το ξέρει καλά»

-για τις πολλές μεταγραφές που κάνουν οι ομάδες:
«Πρέπει μια ομάδα να αποκτήσει ένα σταθερό κορμό. Δεν μπορούν οι παίκτες να παίζουν 1-2 χρόνια και μετά να φεύγουν. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, δεν μπορείς να αλλάξεις την ομάδα, την όταν το κάνεις συχνά αυτό»

-για τη νοοτροπία με την οποία μαθαίνουν τα παιδιά πλέον το ποδόσφαιρο:
«Να σας κάνω μια ερώτηση; Ντέμη. Παλιά πηγαίναμε στις αλάνες και παίζαμε. Σήμερα δεν αφήνουν το ταλέντο, τη φαντασία ελεύθερη στα παιδιά να αναπτυχθεί. Συνεχώς πάσα, πάσα. Άσε το παιδί να το εξασκήσει. Να κάνει την προσποίηση. Την ντρίμπλα. Εντάξει θα πάρει πάσα, θα κάνει πάσα. Βλέπω σήμερα η πρώτη λογική είναι να κάνει πάσα. Να τη σώσει να μην την χάσει. Ναι αλλά κάνε μια ντρίπλα, μια προσποίηση να ελευθερώσεις τον χώρο. Σίγουρα μπήκα και εγώ σε αυτά τα συστήματα αλλά έκανα και αυτό που ήθελα»

-για τον Σαββίδη και τη συνεργασία μαζί του:
«Είναι ένας άνθρωπος που απέκτησε την τρέλα του ΠΑΟΚ και θέλει να κάνει το σωστό για την ομάδα. Αλλά δυστυχώς ξέρετε στη χώρα μας δεν μας αφήνουν και μπαίνουν εμπόδια και οι καλοθελητές. Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας».

-για τον χαρακτηρισμό «φιλοξενούμενος» που είχαν δώσει στον Ιβάν Σαββίδη:
«Δεν αναλογίζονται ότι σήμερα ΠΑΟΚ θα είχε την τύχη του Άρη, του Ηρακλή ή της ΑΕΚ πριν δύο χρόνια, αν δεν ήταν ο Σαββίδης.
Το θέμα της επικοινωνίας, Αλέξη, ορισμένα πράγματα είναι απλώς για να τα περνάμε έτσι στον κόσμο, όπως το θέμα με τον Τζαβέλλα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα τέτοιο πρόβλημα πρέπει να το αφήνουμε μέσα στην ομάδα και να το αφήνουμε μέσα στην ομάδα και να το λύνουμε εκεί. Έχουμε την τάση να λέμε «όχι εγώ δεν το έκανα αυτό και να τον δείχνουμε εύκολα τον άλλο».

-για το πρόβλημα επικοινωνίας με τον Σαββίδη
«Σε δέκα ημέρες συμπληρώνουμε έναν χρόνο. Του είπα χάσατε τέσσερα χρόνια. Του είπα τις παθογένειες της ομάδας και του ελληνικού πρωταθλήματος. Τώρα αποφάσισε να αναλάβει πρόεδρος. Και πάλι όμως είναι δύσκολο λόγω απόστασης.
Είχε αρχίσει να καταλαβαίνει και φέτος έχει κάνει αρκετά πράγματα αλλά ακόμη δεν έχει εξαφανίσει να καρκινώματα που υπάρχουν. Μπορεί να το κάνει όμως, έχει και το DNA το ποντιακό που βοηθά. Αλλά έχει και κάποια κατάλοιπα από την Ρωσία και να ξέρετε, καταλαβαίνει ελληνικά.