Ο αρχηγός της ομάδας αλήθειας στο τιμόνι του ΠΑΟ;;

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Η αποχώρηση του Τάκη Μπαλτάκου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ξαφνική για κάποιους και αναμενόμενη για κάποιους άλλους. Ξένισε κάπως η μέρα (Κυριακή) της ανακοίνωσης, αλλά και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση. Όπως και να έχει, την πλέον κατάλληλη στιγμή βρέθηκε ένα ανέλπιστο «δώρο» στην πόρτα της ΠΑΕ και οφείλει να το ξετυλίξει. Άλλωστε, βρίσκεται σε φάση…
ανοικοδόμησης, αφού έχουν αποφασιστεί αλλαγές σε πολλά επίπεδα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία συμφωνία, αλλά από τον Παναθηναϊκό ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να επιτευχθεί μια τέτοια. Ο Γιάννης Αλαφούζος ψάχνει ανθρώπους που να ξέρουν τα… κατατόπια και ο Τάκης Μπαλτάκος είναι από τους πλέον κατάλληλους για να διοικήσουν και να βάλουν μια τάξη στον σύλλογο. Μιλάμε για έναν κορυφαίο νομικό, αλλά πέρα από αυτό, μιλάμε για έναν άνθρωπο, που επί 20 συναπτά έτη βρισκόταν στο πλευρό των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, βάζοντας και αυτός το λιθαράκι του στη δημιουργία της αυτοκρατορίας του τμήματος μπάσκετ, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Η αγάπη του για τον σύλλογο είναι δεδομένη, όπως και η τεχνογνωσία του, αφού εκτός από την παρουσία του στην ΚΑΕ, έχει υπάρξει νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ (1990-1998) επί προεδρίας του αείμνηστου Γιώργου Δέδε. Ήταν το δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όντας γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός και τις αντιρρήσεις του για κάποιες από τις κινήσεις του, το γεγονός ότι βρισκόταν σε μια τέτοια θέση, δείχνει και λέει πολλά. Κοινώς, ξέρει να κουμαντάρει μεγάλα καράβια, αρκεί να του δοθεί ο κατάλληλος χώρος.

Η ΠΑΕ χωλαίνει σε πολλά πράγματα και τελευταία απόδειξη αποτελεί το κατόρθωμα, γιατί τέτοιο είναι, να «κάψει» το χαρτί του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Της μεγαλύτερης προσωπικότητας που φόρεσε την πράσινη φανέλα και την οποία μέσα σε έξι-επτά μήνες έκριναν ότι δεν κάνει για τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ο χειρισμός και σε αυτή την υπόθεση ήταν κάκιστος και αυτό αναμφίβολα αποτελεί «ήττα». Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει άλλα τέτοια «εγκλήματα». Αν υπάρξει συμφωνία, θεωρώ ότι δεν θα γίνει το ίδιο, αφού ο Τάκης Μπαλτάκος θα ζητήσει και θα έχει ξεκάθαρο ρόλο. Αλλιώς, πολύ απλά δεν θα ασχοληθεί. Ο χαμένος σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι αυτός, αλλά ο σύλλογος…

Υ.Γ.: Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι της ΚΑΕ, ένα από τα πρώτα πράγματα που πέτυχε όταν επέστρεψε στο τμήμα μπάσκετ, ήταν να μπει ένα τέλος στις ανακοινώσεις, που έβγαιναν συχνά-πυκνά, μεταξύ άλλων και για την διαιτησία. Εκτιμώ ότι το ίδιο θα πράξει αν ασχοληθεί ενεργά και με την ΠΑΕ.