Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Η αγωνία κορυφώνεται για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Το μεσημέρι (14:00) πραγματοποιείται η κλήρωση για τους «32» του Europa League στη Νιόν και αμφότεροι θα μάθουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στους «32» του Europa League, με τα πρώτα ματς να γίνονται σε «Γ. Καραϊσκάκης» και Τούμπα αντίστοιχα και τη ρεβάνς εκτός έδρας....


Και οι δύο ελληνικές ομάδες είναι στο γκρουπ των αδυνάτων, που απαρτίζεται από τους δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους τρεις χειρότερους τρίτους των ομίλων του Champions League. Ομάδες από την ίδια χώρα ή τον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες, πράγμα που σημαίνει πως για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι 15 (αποκλείοντας ΑΠΟΕΛ για τον Ολυμπιακό και Φιορεντίνα για τον ΠΑΟΚ):

Οι ισχυροί: Άγιαξ (Ολλανδία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε, Οσμανλίσπορ (Τουρκία), Ρόμα, Φιορεντίνα (Ιταλία), Γκενκ (Βέλγιο), Κοπεγχάγη (Δανία), Λιόν, Σεντ Ετιέν (Γαλλία), Σάλκε (Γερμανία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Τότεναμ (Αγγλία), Ζενίτ (Ρωσία).

Το γκρουπ των αδυνάτων, με τους οποίους ΔΕΝ μπορούν να κληρωθούν οι δύο ελληνικές ομάδες, απαρτίζεται από τους πρώτους των ομίλων του Europa League και τους καλύτερους τρίτους του Champions League: Άντερλεχτ, Γάνδη (Βέλγιο), Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία), Μπιλμπάο, Θέλτα Βίγκο, Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Άλκμααρ (Ολλανδία), Γκλάντμπαχ (Γερμανία), Χάποελ Μπερ-Σεβά (Ισραήλ), Κράσνονταρ, Ροστόφ (Ρωσία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Μαν. Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ (Ελλάδα).

Οι αγώνες θα γίνουν στις 16 και 23 Φεβρουαρίου, στις συνήθεις «ζώνες» της διοργάνωσης, 20:00 και 22:05. Για τη φάση των «16» θα γίνει νέα κλήρωση στις 24 Φεβρουαρίου.