Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Σόιμπλε - ΔΝΤ! "Καπρίτσια, εκβιασμοί και αντιδημοκρατικές απαιτήσεις"

Μια ακόμη Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε... πολλές ώρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό και ίσως το πνεύμα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε να είναι ενδεικτικό του τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης.
Ο πρωθυπουργός πήρε θέση ενώπιον των δημοσιογράφων λίγο μετά τις 00:30 (σ.σ. αρχικά γνωρίζαμε πως αυτό θα γίνει στις... 19:30 το απόγευμα!) και ξεκίνησε με τις...
διεκπεραιωτικές δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε "πολύωρη και πολυθεματική" την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Σύνοδο για να συνεχίσει: "Υπήρξε η ομόφωνη απόφαση για να είναι η ΕΕ μέρος της διάσκεψης της Γενεύης. Είναι σημαντική απόφαση. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι και θα είναι κράτος - μέλος της ΕΕ".

Στη συνέχεια δήλωσε πως συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της Ευρώπης, το προσφυγικό, "για το οποίο τόνισα για μία ακόμη φορά το τεράστιο βάρος που σηκώνει η Ελλάδα", αλλά και το Brexit, ενώ αποκάλυψε πως "εγκρίθηκε το νέο σχέδιο δράσης για την αναβάθμιση των μηχανισμών διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Ήδη τίθεται σε εφαρμογή με τη νέα ευωρπαϊκή συνοριοφυλακή με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της ΕΕ για την επιστροφή μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, για την αποστολή στελχών στα νησιά. Θέτει πολύ φιλόδοξους στόχους για 2 με 3 χιλιάδες τον μήνα σχετικά με τις μεταγκαταστάσεις".

Τέλος, χαρακτήρισε "τραγική" την κατάσταστη στο Χαλέπι, τονίζοντας την ανάγκη μιας ειρηνικής λύσης πριν "μεταπηδήσει" στο... ζουμί. Δηλαδή τα οικονομικά.