«Η Τουρκία ερευνά» γιατί ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη δεν συνελήφθη ζωντανός

Έρευνα σχετικά με το γιατί ο δολοφόνος του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα δεν συνελήφθη ζωντανός διεξάγουν οι τουρκικές Αρχές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 22χρονος δράστης Μεβλούτ Αλτιντάς, που ήταν αστυνομικός...
, έπεσε νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας μετά από ανταλλαγές πυροβολισμών, όμως οι εισαγγελείς εξετάζουν το κατά πόσον ήταν δυνατό να συλληφθεί ζωντανός, χωρίς θανατηφόρα βία.

Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα φέρεται να δείχνουν ότι ο Αλτιντάς συνέχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών ακόμα κι αφού τον τραυμάτισαν, έρποντας στο έδαφος.

Παρέμβαση υπέρ της Αστυνομίας πραγματοποίησε ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρέπεμψε στην πρόσφατη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μπεσίκτας, όπου οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν έναν από τους δράστες.

Έως τώρα δεν υπάρχει αξιόπιστη ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του ρώσου διπλωμάτη. Την Τετάρτη ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο ισλαμικός συνασπισμός Τζαΐς αλ-Φάταχ που μάχεται στη Συρία ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, όμως εκπρόσωπος της οργάνωσης διέψευσε άμεσα την πληροφορία.

Ο κ. Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι ο Αλτιντάς ήταν ακόλουθος του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η Μόσχα δεν έχει δεχτεί την ευθύνη Γκιουλέν, σημειώνοντας πρέπει να περιμένουμε τα ευρήματα της κοινής ρωσο-τουρκικής έρευνας.

Πηγή: skai.gr