Στον λαιμό του Μπέντο περασμένο το σχοινί


Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, μέσα και ο ΠΑΟΚ, και να μην πάνε για πρωτάθλημα, έχουν το όνομα, και τη χάρη.

Δικαιολογείται, λοιπόν, μία εφημερίδα, κάποιοι...
σοβαροί δημοσιογράφοι να βγάζουν την υπερηφάνια και την υπεροχή του Ολυμπιακού αν κερδίσει ντέρμπυ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Καμία άλλη ομάδα.

Παράπονα παίζουν για τον προπονητή του πρωταθλητή. Γαβρικά παράπονα. Αυτό μετράει. Η κριτική, οι κατηγορίες σε βάρος του Πορτογάλου γίνεται «εσωκομματικά». Εκτός Ολυμπιακού οτιδήποτε επικριτικό για τον Μπέντο δεν έχει αξία. Για να μην πούμε ότι το κάθε αρνητικό σχόλιο από αντιολυμπιακούς π.χ. για Μαρινάκη η Μπέντο, λειτουργεί θετικά για τον μεγαλομέτοχο και τον προπονητή

Τι να πουν από τον Παναθηναϊκό π.χ. και την ΑΕΚ για τον Μπέντο; Δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν κριτική, άλλωστε. Να πουν ότι ο Πορτογάλος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, και τι τους ενδιαφέρει αυτουνούς!

Τα χάλια του είχε πάλι ο Ολυμπιακός, στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόβλημα το έχουν οι γάβροι με τον Μπέντο. Κι αυτός λέει ότι δεν δέχεται πόλεμο. Εννοεί βέβαια πόλεμο από γάβρους, όχι εκτός οικογένειας Ολυμπιακού.

Είτε λέει ότι δεν δέχεται πόλεμο ο Μπέντο, είτε λέει ότι δέχεται πόλεμο, είναι το ίδιο. Σημασία έχει ότι το σχοινί του κρεμασμένου το έχει ήδη φορέσει στο λαιμό του. Και όσο η ομάδα δεν παίζει μπάλα είναι υποψήφιος για κρέμασμα. Και δεν θα του 'ρθει ξαφνικό όταν, τελικά, τον σουτάρουν.

Μήπως θα ήταν κιόλας παρελθόν ο Μπέντο αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε στα Γιάννενα. Αλήθεια, πόσο χειρώτερος θα είναι ο Ολυμπιακός χωρίς προπονητή; Ούτε που θα απειληθεί να χάσει το πρωτάθλημα, λέω εγώ.