Επικαλείται… σοβαρό οικονομικό πρόβλημα ο Εσιέν και ζητεί 720.000 ευρώ!

Ο Μάικλ Εσιέν κατέθεσε χθες προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού (στην ΕΠΟ κι όχι στη FIFA) αξιώνοντας συνολικό ποσό που φτάνει τις 720.000 ευρώ αναφέροντας πως αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. 

Όπως παρουσιάζει η εφημερίδα «Live Sport», στο συμφωνητικό έχει οριστεί πως: «Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός...
δεν κατορθώσει να εξοφλήσει πλήρως μία δόση τη συμφωνηθείσα ημερομηνία και αφού παρέλθει η συμφωνηθείσα περίοδος χάριτος διάρκειας 15 ημερών για κάθε προθεσμία πληρωμής, τότε αμέσως μία ποινή ίση με το 10% της απλήρωτης δόσης θα γίνεται επίσης απαιτητή και πληρωτέα. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κατορθώσει να εξοφλήσει πλήρως δύο συνεχόμενες δόσεις, τότε αμέσως και χωρίς πρόσθετη περίοδο χάριτος, ο ποδοσφαιριστής θα έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τον διακανονισμό, το συνολικό υπολειπόμενο ποσό θα είναι απαιτητό και πληρωτέο, συν μία ποινική ρήτρα ίση με το 10% των απλήρωτων δόσεων και μία ποινική ρήτρα καθαρού ποσού 100.000 ευρώ θα προστεθούν στο υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό».

Πώς βγαίνει το ποσό των 720.000 ευρώ που αξιώνει ο Εσιέν; Ο Γκανέζος ζητεί α) την ενεργοποίηση τριών ρητρών 2.375 ευρώ για μη καταβολή τριών δόσεων, β) την καταβολή δύο δόσεων (Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου) των 23.750 ευρώ, γ) την πληρωμή 451.250 ευρώ που είναι το υπολειπόμενο ποσό στο συμβόλαιό του, δ) την καταβολή 45.125 ευρώ που είναι η ρήτρα 10% για τις υπολειπόμενες δόσεις και 3) την πληρωμή 100.000 ευρώ ως ρήτρα για τη μη τήρηση της συμφωνίας.

Για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν δύο δρόμοι: είτε να επιδιώξουν μια συμβιβαστική λύση εξωδικαστικά με τον Εσιέν, είτε να πάνε δικαστικώς. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί με κάποιον τρόπο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στον έλεγχο της ΠΑΕ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης από ΕΠΟ και UEFA.