Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Στοιχεία σοκ της ΓΓΑ. Πρωταθλήτρια στο ντόπινγκ η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών! “Επιβράβευση” με αξιώματα και πριμ που ξεπερνούσαν τα 2,5 εκατ ευρω …

” … εξέχουσα θέση στην συγκεκριμένη “λίστα της ντροπής” έχει η ομοσπονδία της Αρσης Βαρών που βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ το ποσό που δόθηκε από την πολιτεία ως “οικονομική επιβράβευση” για τις επιτυχίες των συγκεκριμένων 90 και πλέον αθλητών και αθλητριών και των προπονητών τους, όλα αυτά τα χρόνια, αγγίζει τα 2.5 εκατ. ευρώ.” !!!

Στοιχεία σοκ φέρνει στο φως έρευνα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το ντόπινγκ στην Ελλάδα, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 105.5 Στο Κόκκινο, περισσότεροι από 90 αθλητές και αθλήτριες από 11 ομοσπονδίες έχουν τιμωρηθεί ποινικά ή πειθαρχικά από το 2000 έως σήμερα για χρήση απαγορευμένων ουσιών και παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA). Στα 2,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά των πριμ, ενώ πρώτη στη λίστα της ντροπής βρίσκεται η άρση βαρών.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (και συγκεκριμένα τον νόμο 4373/2016 -«Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις»), αθλητές και αθλήτριες που έχουν τιμωρηθεί αμετάκλητα, είτε ποινικά, είτε πειθαρχικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την άρση των προνομίων τα οποία ανακαλούνται, είτε πρόκειται για αξιώματα, είτε για οικονομική επιβράβευση.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Αλέκας Ζουμή, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα stokokkino.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.