Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Εφάπαξ πίστωση 100 ευρώ στον λογαριασμό της ΔΕΗ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους κατοίκους της Αττικής στον χριστουγεννιάτικο λογαριασμό της ΔΕΗ: 20.000 ευάλωτοι πελάτες θα λάβουν –ή έχουν ήδη λάβει– εφάπαξ πίστωση 100 ευρώ στον λογαριασμό τους!

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.....
προς τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του λεκανοπεδίου που είχε ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές του 2016 και η οποία υλοποιείται μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ.


Τα κριτήρια για να δικαιούται κάποιος την καταβολή του βοηθήματος είναι τα εξής:

1. Να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ευάλωτων πελατών της ΔΕΗ, το οποίο σημαίνει ότι ανήκει στις οικονομικά ασθενείς ομάδες.

2. Έχει κάνει ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ, το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια εξυπηρέτησης των οφειλών του.

3. Τηρεί τη ρύθμιση, άρα είναι συνεπής πελάτης.

Όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ, ως ημερομηνίες αναφοράς για την εκπλήρωση των παραπάνω κριτηρίων έχουν ληφθεί η 31η Ιανουαρίου 2016 και η 31η Μαΐου 2016. Όσοι πελάτες τηρούσαν τις τρεις προϋποθέσεις σε αυτές τις ημερομηνίες, θα λάβουν την ενίσχυση.

Συνολικά, οι δικαιούχοι του «δώρου» είναι 20.000 στην Περιφέρεια Αττικής, το οποίο σημαίνει ότι η συνολική αξία της ενίσχυσης ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο πότε θα δουν οι δικαιούχοι την πίστωση στον λογαριασμό τους, αυτό εξαρτάται από τον κύκλο έκδοσης λογαριασμών κάθε πελάτη. Το κοινωνικό μέτρο, πάντως, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται και ήδη οι πρώτοι «τυχεροί» κάτοικοι Αττικής έχουν λάβει τον μειωμένο ή πιστωτικό λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν την ενίσχυση εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Πηγή: insider.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.