Space 360: Απίστευτη πανοραμική θέα της Γης! [vid]

Με ένα βίντεο 360° από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουμε τη δυνατότητα να αντικρίσουμε ό,τι βλέπει και ένας αστροναύτης!
Ο κοσμοναύτης Andrey Borisenko μας μεταφέρει στο αγαπημένο σημείο όλων των μελών του πληρώματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το Cupola. "Αυτό είναι το μέρος όπου κάθε αστροναύτης ή κοσμοναύτης που επισκέπτεται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θέλει να περνά όλο τον ελεύθερο χρόνο του".....
, υπογραμμίζει ο Borisenko που έφτασε πρόσφατα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τη δεύτερη εξάμηνη θητεία του. Ωστόσο, όπως τονίζει, στην πραγματικότητα δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο.

Το Cupola κατασκευάστηκε το 2010 για έναν πρακτικό λόγο. Από εκεί το πλήρωμα μπορεί να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο τον ρομποτικό βραχίονα που είναι ορατός μέσα από αυτό. Από την αρχή όμως έγινε ένα από τα αγαπημένα σημεία των εξερευνητών του διαστήματος.

Η αστροναύτης της NASA Sunita Williams ομολόγησε πως απολάμβανε να προσπαθεί να μαντέψει από ποιο μέρος της Γης περνούσε κρίνοντας από τον σχηματισμό των νεφών και του εδάφους. Οι πιο πολλοί μάλιστα από τους μανιώδεις φωτογράφους σε παλιότερες αποστολές στρατοπέδευαν στο Cupola για να τραβήξουν καλλιτεχνικές και επιστημονικές φωτογραφίες.

Ο Borisenko σημειώνει πως μαγεύεται συχνά από την εικόνα στο Cupola, τονίζοντας ότι η Γη θα είναι πάντα η ομορφότερη όσους πλανήτες και να ανακλύψουν. Το ξεχωριστό πρόγραμμα του RT "Space 360" είναι διαθέσιμο σε έξι γλώσσες και σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: RT