Εκατοντάδες παράνομα στοιχηματικά sites στην «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει πιο δραστικά τα φαινόμενα ανομίας της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών εμφανίζεται η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Η ανεξάρτητη Αρχή με τον κ. Βαγγέλη Καραγρηγορίου στη θέση του Προέδρου από τον περασμένο Ιούλιο, έχει προχωρήσει στο διάστημα....
αυτό σε συστηματικούς ελέγχους στην αγορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού, συμπεριλαμβανομένων και των 24 προσωρινά αδειοδοτημένων παρόχων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με το Capital.gr., οι έλεγχοι αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί στους 847, από 611 τον περασμένο Απρίλιο, ο αριθμός των ιστότοπων/domain names που έχουν περιληφθεί στην Black List της Επιτροπής Παιγνίων.

Η επέκταση των ελέγχων που διενήργησε η ΕΕΕΕΠ μεταξύ των 24 εταιρειών που που απέκτησαν Ελληνικό ΑΦΜ (στο πλαίσιο των διατάξεων του ν.4002/2011) και λειτουργούν σήμερα υπό μεταβατικό καθεστώς και προσφέρουν στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου έβγαλαν "λαυράκια".

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τουλάχιστον μια εταιρεία που αδειοδοτήθηκε προσωρινά λαο προσέφερε διαδικτυακό στοίχημα επί μακρόν, εντοπίστηκαν παρατυπίες και οι ιστότοποι/domain names της μπήκαν ήδη στον κατάλογο (blacklist) που συντάσσει η ΕΕΕΠ. Αυτό σημαίνει πως αυτόματα επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs), διακόπτουν άμεσα, με τη γνωστοποίηση της black list, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο.

Η εν λόγω εταιρεία κατά δήλωσή της ανέφερε πως είχε εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας από χώρα της κεντρικής Ευρώπης, αν και υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες περί αδειοδότησης sites της από το Μαυροβούνιο ή από πρώην ολλανδική αποικία στην Καραϊβική, ενώ εμφανίζονταν να έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στη βαλκανική αγορά. Οι Αρχές εντόπισαν σοβαρότατες παραβάσεις, μεταξύ άλλων και την ύπαρξη παράνομου επίγειου δικτύου στοιχηματισμού, ενώ είχαν υπάρξει δεκάδες καταγγελίες παικτών για παρακρατήσεις χρημάτων και μη πληρωμές κερδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ βρίσκονται και άλλες εταιρείες μεταξύ των 24 προσωρινά αδειοδοτημένων εταιρειών για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία ότι έχει λήξει η ισχύς της νόμιμης άδειάς τους κατά τον χρόνο υπαγωγής τους στο μεταβατικό καθεστώς και γενικά χρησιμοποιούν άδειες που δεν έχουν εκδοθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου,