Ετοιμάζονται να φορολογήσουν και το... Netflix!

Η βιομηχανία του streaming αυξάνεται διαρκώς, ενώ το Netflix διεθνώς φαίνεται να κατέχει τα πρωτεία. Η αύξηση των εσόδων της εταιρείας αλλά και η εμφάνιση νέων ισχυρών ανταγωνιστών στη βιομηχανία του streaming, όπως το Hulu, το Amazon, κ.α., φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε ανατροπή του μελλοντικού χάρτη της οικιακής ψυχαγωγίας, τα επόμενα χρόνια....


Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών, η αξία της βιομηχανίας του video streaming θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το έτος.


Την ώρα που εθνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και εταιρείες τηλεπικοινωνίων προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις, το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και φορολογικές αρχές. Η μεταβολή του τρόπου με τον οποίο μεταδίδεται και αγοράζεται το οπτικοακουστικό περιεχόμενο έχει προκαλέσει συζήτησεις για τον τρόπο με τον οποίο θα ακολουθήσει τις εξελίξεις και η φορολόγηση της υπηρεσίας στην ευρωπαϊκή αλλά και στην αμερικανική ήπειρο.

Ήδη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις η απόφαση της δημοτικής αρχής του Σικάγο, να φορολογήσει τις υπηρεσίες cloud, ενώ τη φορολόγηση υπηρεσιών streaming εξετάζει και η ηγεσία της Pasadena. Αν και η συζήτηση για την εφαρμογή του φόρου «Netflix» είναι αρκετά πρόωρη – καθώς ούτε η αγορά έχει διαμορφωθεί αλλά ούτε και η μέθοδος εφαρμογής του – θεωρείται δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εφαρμοστεί, ακολουθώντας τις συνήθειες και τα... πορτοφόλια των χρηστών.